Tuulilasi

Tämä rallipoluilta tuttu legendaarinen auto haudataan – merkki vahvisti tuotannon päättymisenTämä rallipoluilta tuttu legendaarinen auto haudataan – merkki vahvisti tuotannon päättymisen

Monien rallifanien ikoninen kulttiauto Mitsubishi Lancer Evolution on tullut tiensä päähän. Nykyinen malli jää viimeiseksi.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Anssi Kienanen, TL-kuva-arkisto

Tieto legendaarisen Evo:n lakkauttamisesta tuli Mitsubishin Yhdysvaltain mallivalikoiman julkistuksen yhteydessä, kertoo Caradvice. Japanilaisen yrityksen tiedotteessa sanottiin, että Mitsubishi Motorsilla ei ole minkäänlaisia suunnitelmia kehittää samanlaista huipputehokasta polttomoottorilla varustettua nelivetoista sedan-mallia.

Mitsubishi ilmoitti kuitenkin, että sähköllä liikkuvia suorituskykyisiä malleja on suunnitteilla, ja Lancer Evolutionin teknologiaa kehitetään edelleen tulevaisuuden malleja varten.

Nykyisiä Lancer Evolutioneita tullaan myymään vielä niin kauan kuin varastoissa riittää autoja. Kymmenen sukupolven Lancer Evolution tuli markkinoille alkuvuodesta 2008. Siinä on 2-litrainen turbomoottori, joka tuottaa karvan alle 300 hevosvoimaa.

Spekulaatioita Mitsubishin seuraavasta suorituskykyisestä huippumallista on liikkunut, ja vahvimmat veikkaukset osuvat tehokkaaseen sähkökäyttöiseen katumaasturiin. Merkki on investoinut viime vuosina voimakkaasti SUV-markkinoihin.

Evon arkkivihollinen Subaru WRX STi porskuttaa edelleen vahvasti, sillä mallista tuli uusi versio alkuvuodesta. Maailma muuttuu ja kaikki hyvä loppuu aikanaan.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 10.7.2014