Tuulilasi

Tämä on rajuin M-sarjan BMW ikinä – valmistetaan vain 700 kplTämä on rajuin M-sarjan BMW ikinä – valmistetaan vain 700 kpl

BMW esittelee Tokion autonäyttelyssä BMW M4 GTS:n, joka on entisestään viritetty versio BMW M4:sta.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

BMW:llä on ollut historiassa tapana tehdä M3-mallista perusmalliakin rajumpi versio, jota valmistetaan vain pieniä määriä. M4 GTS:n tapauksessa vain 700 autoa maailmassa näkee päivänvalon, mikä tekee kyseisestä Bemarista varmasti keräilyharvinaisuuden.

M4 GTS tulee myyntiin maaliskuussa 2016, ja se menee kaupaksi varmasti kuin kuumille kiville. Nyt M4:n erikoismallia myydään Euroopan lisäksi myös Japanissa ja Yhdysvalloissa. Myös hinta tulee olemaan kova, sillä Saksassa M4 GTS:n lähtöhinta on kaksinkertainen tavalliseen M4:een verrattuna.

M4 GTS:n erikoispiirteitä ovat mattaharmaa väri ja oranssit alumiinivanteet. Sen lisäksi autoon on asennettu isokokoinen takaspoileri, räyhäkkäämpi diffuusori sekä eteen ilmaa halkova splitteri.

Auton rakenteissa on käytetty aiempaa enemmän hiilikuituvahvisteista muovia, joten auton paino on saatu tiputettua 1 510 kilogrammaan. BMW kertoo, että Nordschleifen M4 GTS on kiertänyt erittäin kunnioitettavaan 7 minuutin 28 sekunnin aikaan.

Moottorina GTS:ssä on sama kaksoisahdettu rivikuutonen kuin M4:ssa, mutta moottoria on viritetty entisestään. Nyt pata tuottaa rohevat 500 hv ja 600 Nm vääntöä. Nollasta sataan kiihdytys sujuu nyt 3,8 sekunnissa, ja huippuja kertyy 305 km/h.

Myös auton alustaan ja ohjaukseen on tehty muutoksia aiempaa sporttisemman ajokokemuksen saamiseksi. Sisällä tarjolla on kuppipenkit sekä lisävarusteena halutessa turvakehikko.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.10.2015