Tuulilasi

Tämä pikkuauton moottori jättää Bugatti Veyroninkin taakseen


Ford on julkistanut Fiestaan uuden 1,0-litraisen EcoBoost-moottorin, joka tuottaa 140 hevosvoimaa.
Kuvat Ford

Fordin 1,0-litraiset EcoBoost-moottorit ovat saaneet paljon kiitosta viime vuosina. Nyt Ford on julkistanut entistäkin tehokkaamman EcoBoost-moottorin, josta irrotetaan 140 hevosvoimaa.

Kun moottorin iskutilavuus on vain litra, on teholukema todella vaikuttava. Itse asiassa tehon ja iskutilavuuden suhde niin vaikuttava, että Bugatti Veyron ja Ferrari 458 Speciale jäävät nuolemaan näppejään.

Uusi ihmemoottori nähdään ensimmäiseksi Fiestan keulalla. Ford julkisti tänään Fiesta Red Edition- Black Edition -mallit, joihin pikkupata saapuu ensimmäisenä. Erikoismalleissa on myös jäykempi jousitus, uudet välityssuhteet ja hienosäädetty ohjaus.

1.0-litraisesta EcoBoostista on saatu 140-hevosvoimainen versio tekemällä säätöjä turboahtimen ahtopaineen säätöön, venttiilien ajoitukseen, ahtoilman jäähdyttimeen ja kaasun hallintaan.

Tuloksena on 12 prosenttia enemmän tehoja ja sporttisempi ajokokemus, kun auto kiihtyy 0-100 km/h 9 sekunnissa, huippunopeus on 201 km/h, polttoaineen kulutus 4,5 l/100 km ja CO2-päästöt 104 g/km.

Tämä uusi moottori kelvannee myös syksyllä saapuvan Mondeon keulalle. On ollut jo pitkään tiedossa, että uusi Mondeo saa 1,0-litraisen EcoBoostin keulallensa, mutta vasta tämä 140-hevosvoimainen versio antaisi isolle autolle riittävän suorituskyvyn.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 19.6.2014