Tuulilasi

Tämä mystinen start-up-yritys julkistaa sähköisen konseptiautonsa CES-messuilla


Piilaaksolainen start-up-yritys Faraday Future on hämmentänyt toistaiseksi salaperäisellä tiedotuksellaan ja kovilla lupauksillaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Faraday Future

Teslan haastajaksikin tituleerattu yritys on kuitenkin julkaisemassa ensimmäisen konseptinsa CES-teknologiamessuilla Los Angelesissa tammikuussa. Konsepti visioi Faraday Futuren luomaa autonomisen ajamisen tulevaisuutta. Konsepti on tietenkin sähköauto.

Faradayn Futuren mainosteksteissä yritys kertoo panostavansa täyssähköautoihin, jotka luovat älykkäitä ja saumattomia yhteyksiä ulkopuoliseen maailmaan. Tämän salaperäisen viestin lisäksi yritys kertoo kehittävänsä tuotteita, jotka ovat enemmän kuin perinteiset sähköautot.

Faraday Futuren lupauksia kattaa kuitenkin se fakta, että yritys on kaapannut Teslalta lukuisia nimekkäitä insinöörejä. FF:n muotoilijaksi on puolestaan päätynyt entinen BMW:llä vaikuttanut Richard Kim, joka on muotoillut BMW i3- ja i8-mallit, kertoo Autocar.

Faraday Future kaavailee itselleen myös täysin uudenlaista liiketoimintamallia, jota ei autoteollisuudessa ole aiemmin nähty. Yrityksen sähköautoja ei välttämättä osteta lainkaan, vaan yritys tekee eräänlaisen leasing-sopimuksen, jonka mukaan asiakas saa käyttöönsä sellaisen auton kuin hän kulloinkin tarpeisiinsa tarvitsee.

Sen sijaan, että autosta saatavat tulot liittyisivät ainoastaan auton ostoon, haluaa Faraday Future kerätä rahaa autosta vasta sitten, kun asiakas on saanut sen käsiinsä. Yritys tutkii erilaisten tilausmaksujen ja sovellusten mahdollistamia tapoja kerätä tuottoa autosta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 30.11.2015