Tuulilasi

Tämä lähes 6-metrinen Mercedes-Maybach -konsepti hivelee silmiä – himoittavat muodot vievät 30-luvulle


Mercedes julkisti vihdoin viralliset kuvat ja tiedot ihastusta herättäneestä Mercedes-Maybach 6-konseptistaan. Auto on esillä Pebble Beach Concours d’Elegance -tapahtumassa Yhdysvalloissa.
Teksti Max Lange

Mercedes-Maybach 6 on 5,7 metriä pitkä luksus-coupé, johon on loihdittu suorastaan röyhkeän kauniit muodot. Auton lyhyt etuylitys, valtava konepelti, linjakas matkustamo ja sukkulamainen perä muodostavat suorastaan himoittavan kokonaisuuden.

Punainen kaunokainen on neljän istuttava, vaikka pituutta autolle löytyy melkein kuusi metriä. Konseptilla on leveyttä myös mojovat 2,1 metriä. Superlatiiveihin voidaan laskea myös näyttävät 24-tuumaiset vanteet, jotka sopivat hyvin auton yleisilmeeseen.

Pinnan alla Mercedes-Maybach 6 on täyssähköinen. Mercedesin mukaan konseptissa on tehoa peräti 750 hevosvoimaa, ja kiihdytys nollasta sataan sujuu alle neljässä sekunnissa – suorituskyky lienee riittävä. Auton jokaiseen kulmaan on sijoitettu sähkömoottori, mikä tekee linjakkaasta coupésta myös nelivetoisen.

Mercedes on ilmoittanut myös, että auton akuston kapasiteetti on teslamainen 80 kWh. Tämän turvin kaunokainen pääsee yhdellä latauksella noin 500 kilometriä. Auton voimalinja antanee viitteitä Mercedes-Benzin Pariisissa julkistettavan täyssähköauton voimalinjasta.

Näyttävä konsepti on toistaiseksi vain esittelyauto, eikä sen tuotantoonotosta ole tehty vielä päätöksiä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 18.8.2016