Tämä on autokaupan uusin trendi
Autot ja liikenne
Tämä on autokaupan uusin trendi
Käytetyt autot myydään nyt outlet-myymälöistä.
Julkaistu 5.11.2014
Tuulilasi

Yhä useampi autokauppaketju on keskittänyt käytettyjen, erityisesti edullisempien autojen myynnin outlet-termillä brändättyihin myyntipisteisiin.

Veho on ollut tässä mallissa edelläkävijä Vaihto+ -myymälöidensä kanssa. Nyt perässä ovat tulleet ainakin Rinta-Jouppi ja Autokeskus. Näistä jälkimmäinen kertoo toiminnastaan avoimesti: "Autokeskus Outlet -pisteet ovat Autokeskus Oy:n satelliittimyymälöitä, joissa myymme edullisia uusiin tai käytettyihin autoihin vaihdossa ostamiamme autoja", kaupan nettisivuilla todetaan. 

Syksyn autokauppaa ovat sävyttäneet taas tutut korko- ja vakuutuskampanjat sekä Santanderin All-in-one-rahoituksen vyöryminen myös käytettyjen puolelle.

Kaikki eivät kuitenkaan lähde tappelemaan käytettyjen markkinoilla alhaisilla koroilla, vaan hakevat muunlaisia rahoitushoukuttimia. Esimerkiksi Rinta-Jouppi Outlet tarjoaa käytetyille autoille rahoitusta ilman kaskovaatimuksia.

Myös muut keinot ovat käytössä, sillä pahimmat romut Rinta-Jouppi vaikuttaisi kauppaavan pois huutokaupalla

Halvan tavaran siirtäminen pois lasipalatseista pihamyyntiin on fiksu tapa toimia ja keventää kulurakennetta. Keskittäminen ja tehostaminen ovat edellytyksiä edes jonkinasteiselle menestykselle.

Jos ei muuta, niin autokaupan outlet-buumi osoittaa ainakin sen, että ala on valmis kehittymään ja hakemaan uusia toimintamalleja.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

2 kommenttia