Tuulilasi

Tämä auto teki Nürburgring Nordschleifen uuden ennätyksen – polttoaineen kulutuksessa


Toyota Prius Plug-In-Hybrid on kulkenut koko Nürburgring Nordschleifen kierroksen 0,4 l/100 km ja tehnyt uuden polttoaineen kulutusennätyksen.
Kuvat Toyota UK

Nordschleifelle mennään usein tekemään erilaisia ennätyksiä, mutta harvemmin kyse on jostain muusta kuin nopeudesta tai kierrosajasta. Toyota päätti osoittaa Priuksen taloudellisuuden ja ajaa kierroksen 20,8 km pitkä radan ympäri niin pienellä kulutuksella kuin mahdollista.

Käytössä oli aivan tavallinen Prius Plug-In-Hybrid, johon Toyotan TRD-tuningpaja oli tehnyt pieniä ulkoisia muutoksia. Todistaakseen, että kyseessä ei ollut pelkästään otsikoita kerännyt temppu, kierros tehtiin radan yleisenä ajopäivänä normaaleissa olosuhteissa muun liikenteen seassa.

Jotta kierros ei olisi mennyt täysin mateluksi, Toyota halusi pitää keskinopeuden yli 60 km/h. Talouslenkin kierrosajaksi tuli 20 minuuttia ja 59 sekuntia, mikä jää noin kymmenen minuuttia ajasta, jolloin auto olisi kulkenut maksimivauhtiaan.

Priuksen akku oli tietenkin ladattu täyteen ennen ennätysyrityksen ajamista. Hämmästyttävän alhainen kulutuslukema selittyy sillä, että moottori käynnistyi vain kerran koko kierroksen aikana. Muutoin mentiin sähkön voimalla. Nordschleifelle ovat tyypillisiä voimakkaat korkeuserot, joten polttomoottori käynnistyi eräässä ylämäessä kierroksen aikana.

Polttoainetta kului siis kierroksen aikana vähemmän kuin viisi ruokalusikallista. Alla Toyotan mainosvideo tempauksesta:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 15.7.2014