Tuulilasi

Talviautoilijalle elintärkeä keksintö syntyi 80 vuotta sittenTalviautoilijalle elintärkeä keksintö syntyi 80 vuotta sitten

Nokian Renkaat kehitti ja valmisti maailman ensimmäisen talvirenkaan pohjoisen viimaan ja pakkaseen vuonna 1934.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Anssi Kienanen

80 vuotta sitten esitelty ensimmäinen talvirengas eli Kelirengas suunniteltiin kuorma-autoille.

Kaksi vuotta myöhemmin rengastehtaan insinöörit kehittivät liukasteleville mobilisteille uuden talviturvallisuutta parantaneen ratkaisun, Lumi-Hakkapeliitan.

Nykyisin Nokian Hakkapeliitta on yksi tunnetuimmista talvirengasbrändeistä.

Hakkapeliitta-sarja vahvistuu nyt kasvavaan katumaasturisegmenttiin räätälöidyllä nastallisella Nokian Hakkapeliitta 8 SUV sekä pakettiauto- ja jakeluautokäyttöön kehitetyillä Nokian Hakkapeliitta C3 ja Nokian Hakkapeliitta CR3 -renkailla.

Valmistajan mukaan urheilullinen Hakkapeliitta 8 SUV nastarengas tuo talviteille ennen kokematonta pitoa ja kestävyyttä. Mallissa on hyödynnetty Nokian Hakkapeliitta 8:ssa ensi kertaa esiteltyä Nokian Eco Stud 8 -konseptia, ja lentokone ja puolustusvälineteollisuudesta tutut materiaaliratkaisut optimoivat kestävyyden.

Hakkapeliitta C3- nastarengasta Nokian Renkaat kuvailee jämäkäksi ja nastatonta talvirengasta, Hakkapeliitta CR3:a, kevyesti rullaavaksi ja polttoainetta säästäväksi renkaaksi. Kitkarenkaassa hyödynnetään Nokian Hakkapeliitta R2 -henkilöautonrenkaasta tuttua talvipitoa kasvattavaa Nokian Cryo Crystal -konseptia.

Lisäksi Nokian Renkaat kasvattaa Nordman-rengasperhettä ja tuo markkinoille B-segmenttiin suunnatut Nokian Nordman 5 ja Nokian Nordman 5 SUV -nastarenkaat. 

Uusien rengasmallien toimitukset jälleenmyyjille käynnistyvät alkuvuodesta ja tarkat tuotetiedot julkaistaan helmikuun alussa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 22.1.2014