Tuulilasi

Tältä näyttävät Volvon "historian ylellisimmät" sisätilat


Volvo on julkaissut ensimmäiset sisäkuvat täysin uudesta Volvo XC90 -mallista.
Kuvat Volvo

Uudet sisätilat ovat valmistajan mukaan sen historian ylellisimmät ja "saaneet inspiraationsa Volvon synnyinmaasta Ruotsista, jolla on pitkät perinteet uusimman tekniikan ja puhtaan, kauniin ja hienoimpia materiaaleja käyttävän muotoilun yhdistäjänä".

"Sisätilojen upein ominaisuus on tablettimainen kosketusnäyttökonsoli, joka muodostaa täysin uuden toimintojen ohjausjärjestelmän ytimen", sanoo Volvon muotoilujohtaja Thomas Ingenlath tiedotteessa.

Järjestelmän tarkemmat tiedot julkistetaan myöhemmin, mutta kyseessä on käytännössä painikkeeton kokonaisuus, joka tarjoaa kuljettajalle uuden tavan käyttää auton toimintoja ja Internet-pohjaisia tuotteita ja palveluja.

Uuden XC90:n sisätiloissa on yhdistelty pehmeän nahan ja puun kaltaisia materiaaleja käsintehtyihin yksityiskohtiin. Vaihteenvalitsin on valmistettu kuuluisan ruotsalaisen lasivalmistajan Orreforsin kristallilasista. Start/stop-painikkeessa ja äänenvoimakkuuden säätimessä on käytetty Diamond Cut -viimeistelyä.

Täysin uusi XC90 on ensimmäinen Volvo, joka käyttää yhtiön skaalautuvaa alustaa (SPA), joka tarjoaa huomattavasti enemmän muotoilumahdollisuuksia, parantaa ajettavuutta ja mahdollistaa uusimpien turvallisuusominaisuuksien sekä yhteystekniikoiden käytön ja samalla suuremmat sisätilat.

"Uusi sisustusarkkitehtuurimme on puhdas ja siisti, ja siitä huokuu hienostunut itsevarmuus, jota ylellisten SUV-mallien ostajat odottavat", kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyön johtaja Peter Mertens.

Uudet istuimet

Uusi XC90 tarjoaa innovatiivisesti suunnitellut istuimet, jotka vapauttavat sisätilaa matkustajille toisella ja kolmannella rivillä ja tekevät uudesta XC90:stä Volvon mukaan "aidon 7-paikkaisen auton".

"Klassisten skandinaavisten tuolien tapaan uudet istuimemme eivät tarvitse runsaasti paksuja toppauksia ollakseen mukavia. Istuimilla on ergonominen muoto, joka muistuttaa ihmisen selkärankaa. Lukuisat säätömahdollisuudet auttavat yksilöä löytämään ihanteellisen istuma-asennon, sanoo Volvon sisustusjohtaja Robin Page.

Comfort-vakioistuimiin on saatavilla intuitiiviset ja sulavat sähkötoiminnot, ja niissä on mm. säädettävät sivutuet ja istuintyyny, monisuuntainen ristiselän tuki ja pääntuen pystysäätö. Muistiin voi tallentaa kolme asetusta. Tuuletus- ja hierontatoiminnot ovat lisävarusteita.

Täysin uudet lisävarusteena saatavat Contour-istuimet on suunniteltu tarjoamaan erinomaista sivutukea aina hartioista reisiin asti.

Erilliset toisen rivin istuimet ja tilaa kolmannella rivillä

Toisella rivillä on kolme erillistä istuinta kallistussäädöllä. Liukutoiminnolla voidaan saada enemmän jalkatilaa kolmannen rivin matkustajille tai kasvattaa tavaratilaa, jos kolmannen rivin istuimet on taitettu alas. Integroitu lasten turvaistuin keskipaikalla on lisävaruste.

Kolmannen rivin istuimet tarjoavat luokkansa johtavaa mukavuutta jopa 170 cm pitkille matkustajille. Niitä on keskitetty hieman, jotta matkustajilla olisi parempi näkyvyys eteenpäin. Lisätila jaloille toisen rivin istuinten alla tarjoaa lisää mukavuutta. Erityistä huomiota on kiinnitetty myös vaivattomaan sisään- ja uloskäyntiin, mikä tekee kokonaisuudesta luokkansa parhaan kolmannen istuinrivin.

Jokaisella seitsemällä paikalla on kolmipisteturvavyöt esikiristimillä, ja kaikkia istuinrivejä suojaavat IC-turvaverhot sivutörmäyksessä tai ympärikierrähdyksessä.

Täysin uusi Volvo XC90 sisältää monia tavaroiden säilytystiloja kuljettajalle ja matkustajille. Kaikki toisen ja kolmannen rivin istuimet voidaan taittaa erikseen alas, mikä takaa erinomaisen mukautumiskyvyn. Kolmannen rivin istuimiin on myös saatavilla sähkötoiminnot.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 27.5.2014