Tuulilasi

Tältä näyttää uusi Jeep Compass – kuin pieni Cherokee


Jeep on julkistanut toisen sukupolven version Compass-katumaasturistaan. Uutuus sijoittuu perinteisen jenkkimerkin mallistossa Renegaden ja Cherokeen väliin.
Teksti Max Lange

Uusi Compass julkistettiin Brasiliassa Yhdysvaltojen ja Euroopan sijaan. Jeep juhlistaa Brasiliassa uuden tehtaan valmistumista. Kyseiseltä tehtaalta liukuu myös uusia Compasseja. Katumaasturin paljastus suurelle yleisölle tapahtuu Los Angelesin autonäyttelyssä lokakuussa.

Jeep ei vielä tässä vaiheessa ole paljastanut Compassista teknisiä tietoja, mutta autoon on tarjolla 17 erilaista voimalinjavaihtoehtoa. Lisäksi autoa tullaan myymään yli sadassa eri maassa ympäri maailman.

Jeep lupaa Compassille erityisen hyviä maasto-ominaisuuksia kompaktien katumaasturien luokassa. Auto perustunee kuitenkin samalle FCA:n pohjalevylle kuin Fiat 500X ja Jeep Renegade.

Compassin myynti alkaa Pohjois-Amerikassa vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä, mutta Euroopassa Compassia joudutaan odottamaan pitkälle ensi vuoteen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 27.9.2016