Tuulilasi

Tältä näyttää Toyotan uusittu pikkusportti GT86

1

Toyota on julkistanut ensitiedot ja -kuvat faceliftatusta GT86-mallistaan, joka esitellään New Yorkin autonäyttelyssä. Tärkeimmät uudistukset koskevat ulkoilmettä ja jousitusta.
Teksti Max Lange
Kuvat Toyota

GT86:n suurimmat muutokset ovat tapahtuneet ulkoilmeessä. Keulaan on tullut aiempaa selkeästi isompi ilmanottoaukko, jonka myötä myös etupuskuri on uudistunut. Etupuskurissa olleet sumuvalot on myös heivattu pois, ja tilalle on tullut lisää koristemuotoilua.

Keulan uutta ilmettä korostavat myös uudet LED-ajovalot. Takavalot ovat saanet myös uutta kuviota, jotta auton erottaa helpommin vanhemmasta.

Auton sisälle on haluttu tuoda aiempaa laadukkaampia materiaaleja mm. nahkan ja alcantaran avulla. Auto on saanut myös uuden ohjauspyörän, johon on lisätty nappeja sekä 86-logo.

Pellin alla isoimmat muutokset liittyvät jousitukseen, jota on parannettu aiemmasta. Auton iskunvaimennusta ja joustovaroja on säädetty, jotta GT86:n jo ennestään ketterät ajo-ominaisuudet olisivat entistäkin paremmat.

Yhdysvalloissa myytävään versioon on lisätty viisi hevosvoimaa tehon ollessa uudistuksen jälkeen 205 hv. Myös vääntöä kasvatettu aiemmasta jonkin verran. Turbokoneisesta GT86-mallista haaveilevat joutuvat nuolemaan vielä näppejään.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 18.3.2016