Tuulilasi

Tältä näyttää Subarun uusinTältä näyttää Subarun uusin

Subaru esitteli huhtikuussa New Yorkin autonäyttelyssä Subaru WRX Concept -urheiluauton. Auton tuotantomalli julkistetaan marraskuun loppupuolella pidettävässä Los Angelesin autonäyttelyssä.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Subaru

Esimakua vuodeksi 2015 suunnitellusta mallista saadaan julkistuksesta kertovasta tiedotteesta. Kuvassa näkyy uuden mallin keula, joka muistuttaa vahvasti alkuvuoden WRX Conceptia.

Aggressiivisesti muotoiltu WRX Concept oli matala, lähes coupémainen sedan, jonka nokkaa koristi Subarun tuttu kuusikulmainen jäähdytinsäleikkö sekä C-kuvion muodostavat päiväajovalot. Konepellin keskellä oli Subarun tavaramerkiksi muodostunut ilmanoton skuuppi.

Keulan kuusikulmaisen jäähdytinsäleikön muoto jatkui myös auton peräosaan, jota hallitsivat neljä isoa pakoputkea sekä aerodynaamista pitoa lisäävä diffuusori. Subaru WRX Conceptin ulkomuodon kruunasi hiilikuidusta valmistettu katto.

Konseptin voimanlähteenä oli uusi ahdettu ja välijäähdytyksellä varustettu boxermoottori sekä jatkuvatoiminen ja symmetrinen neliveto. Subarun sinistä väriä oli hieman muutettu, ja uusi väri sai9 nimen WR Blue Pearl III. Se on sukua WRX- sekä STI –mallien metallihohtosiniselle.

Subaru WRX Concept oli rakennettu täysin uudelle perusrakenteelle. Auton päämitat olivat: pituus 452 cm, leveys 189 cm, korkeus 139 cm ja sen akseliväli oli kasvanut 13,5 sentillä 276 senttiin. WRX Conceptin rengaskoko oli 245/40 × 20, vanteista vastasi BBS.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 12.11.2013