Tuulilasi

Tältä näyttää Skodan isokokoinen möhkömaasturikonsepti – ”tshekkiläistä kubismia”


Skoda VisionS -katumaasturikonsepti antaa tshekkiläisten mukaan esimakua siitä, miltä merkin tulevat katumaasturit tulevat näyttämään.
Teksti Max Lange
Kuvat Skoda

Jyhkeän näköinen katumaasturi on myös iso, sillä kokonaispituutta autolle on saatu 4,7 metriä. Auton keula on todella jyhkeä, ja sen vaakasuuntaisen linjat korostavat vielä auton leveyttä. Skoda itse puhuu muotoilun saaneen vaikutteita ”tshekkiläisestä kubismista” ja ”böömiläisestä kristallitaiteesta”.

VisionS perustuu MQB-pohjalevyyn VW-konsernin malleille tuttuun tapaan. Akseliväli on melko pitkä, 2,79 metriä. Konsepti onkin Skodan ensimmäinen malli, jossa on kuusi istuinta kolmella eri rivillä.

Katumaasturikonsepti on myös Skodan ensimmäinen malli, joka esittelee pistokehybriditekniikkaa. VisionS:ssä on nelisylinterinen 1,4 TSI, joka on yhdistetty kahteen erilliseen sähkömoottoriin. Toinen sähkömoottoreista on kiinni DSG-vaihteistossa, ja toinen sijaitsee erillisenä taka-akselilla.

Järjestelmän yhteisteho on 225 hv, jonka turvin iso maasturi kiihtyy 0–100 km/h 7,4 sekunnissa. Skoda lupailee konseptin yhdistetyksi kulutukseksi 1,9 litraa sadalla kilometrillä. Litium-ioni-akuston kapasiteetti on 12,5 kWh, jonka turvin voi ajaa pelkällä sähköllä 50 km.

Vielä ei ole varmaa, tuleeko VisionS tuotantoon sellaisenaan, mutta kaikella todennäköisyydellä mallista tulee yksi tulevista Skodan maasturimalleista. Seat Atecan rinnalle on myös odotettavissa VisionS:ää pienempi katumaasturi-Skoda.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 17.2.2016