Tuulilasi

Tältä näyttää Renault Lagunan korvaaja Talisman – nyt on taas persoonallisuutta


Renault on julkistanut ylemmän keskiluokan mallinsa, eli uuden Talismanin, joka korvaa mallistossa Lagunan.
Teksti Max Lange
Kuvat Renault

Lagunan menestys ei viimeisimpinä vuosina ole ollut hääviä, ja isoa Rellua ei Suomessa ole vähään aikaa myytykään. Uudella mallilla halutaan karistaa vanhan mielikuvat, ja tämän vuoksi myös auton nimi vaihtuu.

Talismania voi luonnehtia ensikuvien perusteella persoonalliseksi ja tyylikkääksi ilmestykseksi. Auton linjat ovat kuitenkin sopusuhtaiset ja persoonallisuus näkyy enemmänkin yksityiskohdissa, kuten etu- ja takavaloissa.

Renault väittää, että Talismanissa on luokkansa parhaimmistoon kuuluvat tilat. Sedanin tavaratilaa vetää kiitettävät 608 litraa (VW Passat 586 l). Renaultin mukaan myös etuistuimet ovat luokkansa parhaat.

Auton kokonaispituus on kasvanut 4,85 metriin (Laguna 4,7 m) ja akseliväli on kasvanut myös ollen nyt 2,85 m (Laguna 2,76 m).

Lagunaan verrattuna myös ohjaamon ilme on modernisoitunut runsaasti, ja se jättää positiivisen vaikutelman. Huomion vie etenkin isokokoinen 8,7-tuumainen kosketusnäyttö, jolta voi ohjata mediakeskuksen toimintoja.

Mielenkiintoinen uusi tekninen innovaatio on nelipyöräohjaus, joka on ensimmäinen laatuaan tässä luokassa. Tämän kerrotaan parantavan auton ajo-ominaisuuksia ja lisäävän urheilullisuutta.

Talismanin moottorivalikoima koostuu kahdesta bensiini- ja kolmesta dieselmoottorista. Taloudellisimman dieselmoottorin hiilidioksidipäästöt ovat vain 95 g/km, mikä on kunnioitettava lukema tämän kokoiselle autolle.

Renault myös vakuuttaa, että auton laatutasoon panostettu kaikilla rintamilla. Etenkin luotettavuuteen halutaan parannusta, jotta päästään huonoista mielikuvista. Uutuus valmistetaan Douain tehtaalla Ranskassa.

Talisman saa myös farmarikorisen version, joka tullaan esittelemään Frankfurtin autonäyttelyssä syksyllä. Auton valmistus alkaa vuoden lopulla, mutta Talisman saapunee Suomeen vasta ensi vuoden puolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 6.7.2015