Tuulilasi

Tältä näyttää päivitetty Audi A3 – autoon nyt saatavilla suomalaista teknologiaosaamista

Tältä näyttää päivitetty Audi A3 – autoon nyt saatavilla suomalaista teknologiaosaamista
Audi on julkistanut kasvojenkohotuksen suositulle A3-mallilleen. Tärkeimmät uudistukset löytyvät ohjaamosta sekä konepellin alta.
Teksti Max Lange
Kuvat Audi

Vuodesta 2012 tuotannossa ollut kolmannen sukupolven Audi A3:n uudistukset ovat varsin konservatiivisia. Auton keulassa ajovaloumpiot ovat saaneet samanlaisen kuvion kuin isompi Audi A4. Ajovaloissa oleva led-nauha on taas aiemmin tuttu Q3:sta.

Uudistuksen teema on Audilla selvä: tuodaan ominaisuuksia merkin kalleimmista malleista alemman hintaluokan malliin. Esimerkiksi A3:n ajovaloiksi on nyt saatavissa Matrix LED-valot, jotka muuttavat valokuviota aktiivisesti muun liikennetilanteiden mukaan.

A3:n ohjaamossa uutta on lisävarusteena saatava Virtual Cockpit. Uudistus tuo TT:stä ja muista isommista Audi-malleista tutun digitaalisen näytön nyt myös merkin edullisempiin malleihin. Virtual Cockpitin pohjalla olevan ohjelmiston taustalla on suomalainen Rightware, josta voit lukea lisää tuoreessa Tuulilasissa nro 5/2016.

Virtual Cockpit tekee A3:n ohjaamosta yhden luokkansa moderneimmista. Järjestelmä on grafiikoiltaan näyttävä ja ollut isommissa malleissa myös melko helppo käyttää. Digimittaristonäytön koko on 12,3 tuumaa.

Myös MMI-järjestelmän käyttölogiikkaa on muutettu hieman A3:n uudistuksen yhteydessä. Audi kertoo, että järjestelmän käyttölogiikkaa on tuotu lähemmäs nykyisiä älypuhelimia.

Moottoripuolelle on tuotu uudet 1,0 TFSI- ja 2,0 TFSI-moottorit. 1,0-TFSI on kolmisylinterinen ja se tuottaa Audin tapauksessa 115 hevosvoimaa sekä 200 Nm vääntöä.

Syksyllä Audi A4:n lanseerauksen yhteydessä julkistettu 2,0 TFSI on nyt löytänyt tiensä myös A3:n keulalle. Audi kehuu 190-hevosvoimaisen ja 350 Nm vääntöä tuottavan moottorin olevan suorastaan vallankumouksellinen, sillä se hyödyntää harvinaista Millerin työkiertoa.

Audi A3 tulee myyntiin kesällä 2016.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 7.4.2016
Kommentoi »