Tuulilasi

Tältä näyttää moottorikelkkavalmistajan autoTältä näyttää moottorikelkkavalmistajan auto

Polaris on yhdysvaltalainen moottorikelkkamerkki, joka valmistaa myös mönkijöitä ja moottoripyöriä. Nyt yritys on päättänyt siirtyä autonvalmistajaksi tekemällä kolmipyöräisen Slingshotin.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Polaris

Ulkoisesti Slingshot muistuttaa hyvinkin paljon KTM X-Bowta. KTM on itävaltalainen moottoripyörämerkki, joten näiden kahden ajoneuvon välillä on jotakin samaa. Idea on tuoda moottoripyöräilyn (kelkkailun) ja autoilun parhaat ominaisuudet yhteen.

Polaris Slingshotia liikuttaa GM:n 173-hevosvoimainen Ecotec-moottori, joka tuottaa 225 Nm vääntöä. Voima välitetään viisivaihteisen manuaalivaihteiston ja hiilikuidulla vahvistetun hihnan välityksellä ainoalle takapyörälle. Suorituskykyarvoja Slingshotille ei ole paljastettu, kertoo Autoblog.

Kulkuneuvo painaa kuitenkin vain 771 kilogrammaa, joten suorituskyvyn voisi kuvitella olevan riittävä. Kolmipyöräisen hinnat Yhdysvalloissa alkavat 19 999 dollarista eli 14 880 eurosta. Paremmin varusteltu Slingshot SL maksaa 23 999 dollaria eli noin 17 860 euroa.

Hinta ei ole paha tämänkaltaisesta laitteesta, joka varmasti tuottaa ajonautintoa kuljettajalleen. Euroopan tuontikuvioista ei Polaris ole puhunut lainkaan. Yhdysvalloissakin on osavaltiokohtaista, rekisteröidäänkö Slingshot moottoripyöräksi vai autoksi. Kypärää suositellaan silti ajovarusteeksi.

Katso alla video Slingshotista:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 28.7.2014