Tuulilasi

Tältä näyttää McLarenin P1:stä vieläkin hurjempi ratatykki – komea on peräTältä näyttää McLarenin P1:stä vieläkin hurjempi ratatykki – komea on perä

McLaren on julkistanut teaserikuvan P1 GTR -autostaan. Autoa tarjotaan ainoastaan asiakkaille, jotka omistavat jo "tavallisen" McLaren P1:n.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat McLaren Automotive

P1 GTR on kilparadalle tarkoitettu versio jo ennestään huikean suorituskykyisestä P1:stä. Autoon on asennettu ratakäyttöön suunnitellut slick-renkaat, kiinteä takasiipi, levennetty raideleveys ja tehot on nostettu 1000 hevosvoimaan. Downforcea GTR:ssä on huomattavasti tavallista P1:stä enemmän.

P1 GTR esitellään virallisesti Pebble Beachin Concours d´Elegance -tapahtumassa ensi kuussa. McLaren kertoo, että auton valmistus aloitetaan ensi vuoden kesäkuussa, jolloin viimeinenkin P1 on valmistunut 375 kappaleesta.

McLaren on kuulemma ottanut yhteyttä kaikkiin 375 P1-asiakkaaseen ja kysynyt, olisivatko ne kiinnostuneita ratakäyttöön suunnitellusta GTR:stä. Auton yhteydessä mukana tulee kattava toimintapaketti, joka sisältää tapahtumia, ajo-koulutusta, ratapäiviä ja ajoneuvon teknisen tuen.

Vaikka kyseessä on piirroskuva, on auton peräpää varsin näyttävä isoine takasiipineen ja kookkaine diffusoreineen.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 25.7.2014