Tuulilasi

Tältä näyttää massiivinen Skoda Superb Combi – lähes kaksi kuutiota tilaaTältä näyttää massiivinen Skoda Superb Combi – lähes kaksi kuutiota tilaa

Skoda Superb esiteltiin keväällä Genevessä, mutta nyt on suomalaisittainkin mielenkiintoisimman mallin vuoro, eli farmarikorisen Superb Combin.
Teksti Max Lange
Kuvat Skoda

Uutuus esitellään suurelle yleisölle ensimmäisen kerran syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä, jolloin ensimmäiset autot saapuvat myös Euroopassa kauppoihin. Combiin on saatu kartanofarkkuja linjakkaampia muotoja ja mieleen tulevat jopa Audin farkkumallit.

Onneksi muotoilua ei ole täysin tehty tilojen kustannuksella, sillä tavaratila vetää perusasennossaan hulppeat 660 litraa. Tämä on 27 litraa enemmän kuin edellissukupolven farkussa.

Vielä vaikuttavampi on tavaratila penkit kaadettuna. Skodan mukaan konttiin mahtuu lähes 2 kuutiota eli 1950 litraa. Tämä on luokkansa ennätys.

Combi ei ole kuitenkaan huikeista tilantarjonnastaan huolimatta porrasperäistä sisartaan pidempi, vaan ulkomitat ovat pysyneet ennallaan. Polvitila takana ei ole koskaan ollut Superbin ongelma, mutta nyt myös leveyssuunnassa löytyy väljyyttä aiempaa enemmän.

Moottorivalikoima koostuu samoista vaihtoehdoista kuin tavallisessa Superbissa. Edelliseen farkku-Superbiin verrattuna luvataan jopa 30 prosentin pienennystä kulutuslukemissa.

Hinnaltaan uusi Superb Combi tulee olemaan todella kilpailukykyinen, jos sitä verrataan samankokoisiin premium-autoihin. Kaiken voittanut Passatkin saa olla tämän kanssa varuillaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 26.5.2015