Tuulilasi

Tältä näyttää korealaisen luksusmerkin ensimmäinen uusi malli G90


Viime viikolla Hyundai esitteli uuden luksusbrändinsä Genesiksen, ja eipä aikaakaan, kun merkki on julkaisuut kuvia ensimmäisesta täysin uudesta Genesis-mallista.
Teksti Max Lange
Kuvat Hyundai

Merkin lippulaivaksi päätyvä G90 esitellään virallisesti korealaisyleisölle joulukuussa, ja se tulee korvaamaan Hyundain nykyisessä mallistossa olevan Equus-sedanin. Etelä-Koreassa merkin kotimarkkinoilla uutta mallia kutsutaan puolestaan nimellä EQ900.

G90:n muotoilusta on vastannut entinen VW:lla työskennellyt muotoilija Luc Donkerwolke, jonka käsialaa ovat mm. Bentleyn tuoreimmat mallit sekä Lamborghinit Murcielago ja Gallardo. Donkerwolke siirtyi Bentleyltä Hyundaille kesällä 2015.

G90:n keulaa korostaa suurikokoinen maskiritiliä, joka on ilmeisesti valittu Genesiksen mallien yhteispiirteeksi. Muutoin kyseessä on elegantti sedan, jonka kylkilinja on varsin korkealla jättäen ikkunat melko kapeiksi.

Mallin moottorivalikoima ei ole vielä tiedossa, mutta luultavasti Hyundain 3,8-litrainen bensiini-V8 löytää tiensä auton keulalle. Euroopassa elintärkeä dieselvaihtoehto on vielä tässä vaiheessa myös kysymysmerkki.

Lue Genesiksestä lisää täältä!

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 10.11.2015