Tuulilasi

Tältä näyttää BMW M4:n kovin haastaja – kaunein C-sarjalainen ikinä?Tältä näyttää BMW M4:n kovin haastaja – kaunein C-sarjalainen ikinä?

Mercedes-Benz on julkistanut AMG-version uudesta C-sarjan coupesta. Teknisesti auto vastaa pääosin neliovista sisarmalliaan.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Uuden mallin tarkka mallinimi on Mercedes-AMG C63 Coupe. Viime viikolla esitellyn tavalliseen coupeen verrattuna AMG-levikkeet pukevat autoa nätisti. Verrattuna pahimpaan kilpailijaansa, BMW M4:een, ovat C63 Coupen muodot huomattavasti rauhallisemmat.

Vaikka päällepäin ei heti huomaisi, ulkoapäin vain hyvin vähän on yhteistä tavallisen C-sarjan coupen kanssa. Ainoastaan ovet, katto ja takaluukku ovat yhteisiä ulkopaneeleista perusmallin ja AMG-välillä. C63 Coupe on myös yli 60 millimetriä arkimalliansa leveämpi, mikä mahdollistaa aiempaa leveäprofiilisempien renkaiden käyttämisen.

C63 Coupessa on sama 4,0-litrainen kaksoisahdettu V8, joka löytyy sekä neliovisesta C63:sta että AMG GT-S:stä. Myös teholukemat ovat identtisiä neliovisen C-sarjan AMG:n kanssa. Autosta tarjotaan kahta eri tehoversiota: 476 hv ja 510 hv. Vääntöä nämä versiot tarjoavat vastaavasti 650 Nm ja 700 Nm.

Kyseisillä teholukemilla Mercedes-AMG ponnahtaa luokkansa kärkipaikalle suorituskykyarvoissa ohi BMW M4:n, Audi RS5:n ja Lexus RC-F:n. Mercedes-AMG C63 Coupe ei tosin ole mikään keijukainen, sillä painoa kertyy S-mallille jopa 1 725 kg. M4 alittaa lukeman noin 100 kilolla.

Nelioviseen C63:een verrattuna kiihdytysarvot ovat parantuneet yhdellä kymmenyksellä – coupen 0–100 km/h aika on 3,9 sekuntia. Rajoittamattomana huippunopeudeksi luvataa 290 km/h.

Auton julkinen esittely tapahtuu syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä, ja se saapuu Suomeen ensi vuoden puolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 20.8.2015