Tuulilasi

Tällainen on uusittu suomalaisten suosikkipaku

1

VW on julkistanut uuden T6-mallinimellä kulkevan Transporterin, joka tosin on taas päivitys edellismalliin nähden. Päivityksen keskiössä ovat uudet moottorit.
Kuvat VW

Transporterin päivitystä voisi kuvailla melko konservatiiviseksi, he itse puhuvat klassisesta designista. Edellissukupolven muotoja on havaittavissa kautta linjan. Keula on merkin uusimman muotoilulinjan mukainen – ei mitään yllättävää sielläkään.

Uudesta 2-litraisessa dieselpadasta tarjotaan neljää eri tehoversiota. Malliston huipulle tulee yli 200-hevosvoimainen tuplaturbo, jonka huippunopeudeksi saksalaiset kehuvat yli 200 km/h. Tällä statistiikalla ei tosin Suomessa paljoa iloa ole.

Moottoreiden kulutuslukat ovat tehtaan mukaan parantuneet jopa litralla edellissukupolveen nähden. Tätä selittää ainakin osittain vakiona tuleva start-stop-järjestelmä.

VW rummuttaa T6:n muokkausvaihtoehtoja. Tarjolla on yli 500 erilaista pituus- ja korkeusvaihtoehtoa.  Ohjaamossa istuttaessa näkee pian, että kyseessä on vanhan mallin perustalle tehty auto. Tosin tarjolla on uusimpia turva- ja mukavuusvarusteita.

Uudistettu Transporter saapuu Saksassa kauppoihin heinäkuussa tänä vuonna, meille varmaan pian sen jälkeen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 16.4.2015