Apu

Tällainen on uusi Miss Suomi Bea ToivonenTällainen on uusi Miss Suomi Bea Toivonen

Miss Suomi 2014 Bea Toivosen Marja-äiti on vuoden 1985 Miss Suomi. Marja-äidin lisäksi Beaa onnittelivat finaalin jälkeen myös poikaystävä ja sisko.
Teksti Emilia Pyykkönen
Kuvat Meeri Utti

Eilen illalla Miss Suomeksi kruunattu Bea Toivonen, 21, oli koko missikiertueen ajan yksi kilpailun ennakkosuosikeista. 179-senttinen Bea oli finaalin pisin. Bean äiti Marja Kinnunen on vuoden 1985 Miss Suomi. Toivosen isä on rallikuljettajana tunnetuksi tullut Harri Toivonen. Vanhemmat erosivat muutama vuosi sitten. Isä katsoi eilisen missifinaaliin Bean mukaan kotona.

Marja-äiti ja Bean Miss Rock -kilpailussa mukana oleva sisko Anna-Sofia Toivonen jännäsivät kilpailua paikan päällä.

- Minulla on yhä konjakkilasi puoliksi juomatta. En osannut yhtään odottaa voittoa, Marja totesi tulosten julkistamisen jälkeen.

Marjalle tyttären voitto toi muistot mieleen myös omasta voitosta.

- Tietysti kilpailu on muuttunut kolmessakymmenessä vuodessa. Olen opettanut Bealle lähinnä poseeraustaitoja.

- Bea on selvästi valmiimpi tähän, kuin itse olin hänen ikäisenä. En ole ollut missään vaiheessa huolestunut Bean jaksamisesta, vaikka minusta neljän viikon missikiertuen on liian pitkä. Kun kymmenen nuorta naista on noin pitkään yhdessä niin tunnelma varmasti tiivistyy lopussa, Marja sanoi kilpailun jälkeen.

Tuore Miss Suomi työskentelee parturi-kampaajana ja on varattu nainen. Hän on seurustellut kaupallista alaa opiskelevan poikaystävänsä, Roope Ståhlbergin kanssa lähes neljä vuotta. Bea totesi, että he olivat jutelleet missikilpailuiden vaikutuksesta parisuhteeseen.

- Kävimme asian läpi varulta. Olemme eläneet aikaisemmin kaksi vuotta kaukosuhteessa, kun asuimme eri kaupungeissa. Lisäksi suhde kesti armeija-ajan, joten emmeköhän selviä missivuodestakin.

Bea odottaa missivuodelta eniten Miss Universum -kilpailua. Jyväskyläläisessä kampaamossa työskentelevä nainen on varoittanut jo työnantajaa, ettei palaa vanhaan työhönsä.

- Keskityn nyt täysillä missin töihin.

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi kruunattiin toista kertaa kilpailussa mukana ollut Krista Haapalainen (oik.) ja toiseksi perintöprinsessaksi ylsi Milla Romppainen.

Julkaistu: 5.5.2014