Tuulilasi

Tällainen on uusi euro-Cadillac – jenkkieksotiikkaa

Tällainen on uusi euro-Cadillac – jenkkieksotiikkaa
Cadillac on tulossa Eurooppaan uudella mallistolla. Tässä on ensitiedot uudesta XT5-katumaasturista.
Teksti Max Lange
Kuvat Cadillac

XT5 katumaasturi haastaa Euroopassa saksalaiset kilpailijat, kuten BMW X3 ja Audi Q5. Cadillacilla on kuitenkin iso savotta edessään, sillä jenkkiautoon ei ole tarjolla Euroopassa suosittuja dieselmoottoreita. Premium-segmenttiin tähtäävä XT5 joutuu siis kilpailemaan hinnalla.

Cadillac XT5:n lähtöhinta Saksassa on 48 800 euroa, mikä on hieman alhaisempi kuin vastaavantehoisissa euromalleissa. Moottorina autossa on vapaasti hengittävä 3,6-litrainen V6, joka ei pärjää kulutuslukemissa turboahdetuille eurooppalaisille.

Auton hiilidioksidipäästöt valuvat yli 200 grammaan kilometriltä, mikä ei ole hyvä asia Cadillacin menestysmahdollisuuksille. Cadillac tiedostaa, että kyseessä on Euroopassa niche-malli. Odotukset ensimmäisenä vuotena myynnille on vaivaiset 500 autoa.

Springhillissä Tennesseen osavaltiossa valmistettava XT5 on tosin hintaansa nähden hyvin varusteltu. Jos tällaisen Cadillacin haluaa, erottuu kuitenkin Euroopan tiestöllä varmasti massasta. Päämarkkina-alueet ovat Saksa ja Sveitsi.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 2.8.2016
Kommentoi »