Tuulilasi

Tällainen on uudistunut Opel Zafira – nimi ja naama muuttuivatTällainen on uudistunut Opel Zafira – nimi ja naama muuttuivat

Opel on julkistanut uudistuneen tila-autonsa Zafiran. Malli on voimakas facelift verrattuna aikaisempaan Zafira Toureriin.
Teksti Max Lange

Zafira on synnystään asti ollut yksi Euroopan suosituimpia tila-autoja. Tähän mennessä Zafiraa on myyty 2,7 miljoonaa kappaletta. Opelin mukaan nyt julkistettu Zafira on täysin uusi malli, mutta kyseessä on todellisuudessa vain kattavasta kasvojenkohotuksesta.

Uuden Zafiran keula on tuotu sukunäköiseksi tuoreen Astran kanssa, mikä ei ole lainkaan huono asia. Zafira Tourerin persoonalliset bumerangin muotoiset ajovalot ovat vaihtuneet nyt tavanomaisemman näköiseksi. Uudet ajovalot ovat LED-mallia.

Zafiran ohjaamo on myös pistetty täysin uusiksi. Aiempaa nappulaviidakkoa on haluttu vähentää ja multimedianäyttö on siirtynyt alemmas keskikonsolissa. Uuden kosketusnäytön lisäksi myös ohjaamon ergonomiaa on haluttu parantaa.

Varustepuolelle Zafiraan tuodaan mm. adaptiivinen vakionopeudensäädin sekä FlexRide adaptiivinen alustansäätö.

Ensimmäiset päivitetyt Zafirat saapuvat markkinoille alkusyksystä 2016.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 1.6.2016