Tuulilasi

Tällainen on Tesla Model S:ään perustuva kilpasarja − kuskina tuttu suomalaiskasvo


Tesla Model S:n ympärille on tuotu uusi Electric GT -kilpa-autosarja, joka perustuu P100D-malleihin. Kilpasarjan kuskina nähdään tv-kasvo ja kilpakuljettaja Emma Kimiläinen.
Teksti Max Lange
Kuvat Electric GT

Tesla Model S P100D:hen perustuva täyssähköinen kilpa-auto on todella suorituskykyinen. Kilpurin viralliseksi 0­−100 km/h kiihdytysajaksi on annettu käsittämättömän alhainen 2,1 sekuntia. Tämä on pari kymmenystä tuotantomallia parempi aika.

Lisäsuorituskyky on saavutettu riisumalla auton sisustus pois. Tuotantomallinen Model S ei todellakaan ole mikään keijukainen, sillä se painaa reilut 2,2 tonnia. Kilpa-auton rakentanut Electric GT on onnistunut keventämään Teslaa peräti 500 kilogrammalla. Model S:n suurin painonlähde on sen kookas akusto.

Model S Electric GT: ssä on sama voimalinja kuin P100D-tuotantomallissakin. Sähkömoottorit tuottavat yhteensä 778 hevosvoimaa ja 995 Nm vääntöä. Sähköisen kilpa-auton huippunopeudeksi on ilmoitettu 250 km/h.

Electric GT -kilpasarja keskittyy eurooppalaisille kilparadoille, kuten Nürburgringille Saksassa, Circuit de Catalunyaan Espanjassa, Mugelloon Italiassa ja Brands Hatchiin Isossa-Britanniassa. Sarjassa ajetaan kaksi 60 kilometrin pituista kisaa kisaviikonloppuina. Tämän lisäksi tulevat aika-ajot sekä harjoitussessiot.

Electric GT -sarjassa on mukana 10 tallia ja 20 eri kuljettajaa. Kilpasarjan tiedotteen mukaan myös suomalainen naiskilpakuljettaja Emma Kimiläinen liittyy sarjan kuljettajakaartiin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.  

Julkaistu: 16.1.2017