Tuulilasi

Tällainen on kolmannen sukupolven Porsche Cayenne


CAR Magazine testasi uuden Porsche Cayennen, joka on tulossa pian markkinoille. Millaisesta menopelistä on kyse?
Kuvat Porsche Press

Uusi Cayenne on rakennettu samalle VW Groupin MLB-alustalle kuin Audi Q7. Se on silti pituudeltaan lyhyempi. Porschen kookkainta SUV:tä on myyty isot määrät sen jälkeen, kun ensimmäisen sukupolven Cayenne julkistettiin 2002. Toinen sukupolvi näki päivänvalon 2011, nyt on kyseessä kolmas.

Vaikka autossa uusia yksityiskohtia onkin, se on lehden mukaan ”hellä” versio edeltäjistään, eikä poikkea niistä isosti.

Audin Q7:ään verrattuna Cayenne on kevyempi ja ketterämpi. Tarjolla on kaksi eri V6-bensiinimoottoria. Cayennen perusmallissa hevosvoimia on 335, Cayenne S -mallissa 434. Jälkimmäinen kiihtyy nollasta sataan alle viidessä sekunnissa.

Tarjolle tulee myös Cayenne Turbo 4-litraisella V8 tuplaturbolla, se muhoo tehoja peräti 540 hevosvoimaa. Kuten toisen sukupolven Cayenneissa, myös uusissa V6- ja V8-malleissa on valittavana myös dieselmoottori, joka on Audin tuotantoa.

Myös hybridi on tulossa, mutta hiukan myöhemmin. Erittäin suorituskykyinen Hybrid S hönkii V8-turboillaan giganttiset 670 hevosvoimaa. Tarjolle tulee myös edullisempi versio.

Auton sisutus on lähes identtinen Porsche Panameran kanssa, sitä voi pitää futuristisena etenkin kojetaulun ja leveän ajotietokoneen osalta, perinteiset napit on korvattu hipaisukytkimillä.

Suuressa osassa malleista on teräsjousitus ja passiivinen iskunvaimennus vakiona. Ilmajousitus ja adaptoituva iskunvaimennus ovat saatavilla lisävarusteina.

Uudesta Cayennesta ei ole vielä virallisia kuvia tarjolla. 

Julkaistu: 8.8.2017