Mondo

Tällainen on Finnairin uusi A350Tällainen on Finnairin uusi A350

Finnair ottaa ensimmäisenä eurooppalaisena lentoyhtiönä käyttöön uudet Airbus A350 XWB -laajarunkokoneet. Miten se näkyy tavalliselle matkailijalle?
Teksti Mondon toimitus
Kuvat Finnair

Finnair ottaa ensimmäisenä eurooppalaisena lentoyhtiönä käyttöön uudet Airbus A350 XWB -laajarunkokoneet lokakuussa. Kyseessä on yhtiön historian suurin investointi. Mutta miten se näkyy tavalliselle matkailijalle?

Enemmän jalkatilaa

Turistiluokassa istuinten välinen etäisyys ei kasva, mutta jalkatilaa on luvassa enemmän, kun penkkien alla ei enää ole kytkentälaatikoita tai kaapelointeja.

Istumajärjestys

Enää ei pääse istumaan kaverin kanssa vain kaksin, kuten A340-koneissa joissa istuinsijoittelu on 2-4-2. A350:ssä istutaan kolmestaan, 3-3-3. Hyviä puoliakin on: A350:een olisi voinut tunkea keskiriville neljännen paikan. Onneksi tähän ei ryhdytty.

Uudet penkit

Turistiluokassa istuinosa kallistuu samalla kun selkänojaa kallistaa.

Tunnelmavalaistus

Matkustamon sisustuksen on suunnitellut dSign Vertti Kivi & Co. Erityisesti valaistukseen on panostettu. Ikkunat ovat suuremmat, ja käytössä on 24 erilaista valaistusohjelmaa sen mukaan, hehkuuko ulkona auringonlasku tai vaikka revontulia.

Viihdejärjestelmä

Elokuvia pääsee katsomaan suuremmalta näytöltä kuin A340-koneissa, kun istuimessa on 11 tuuman kosketusnäyttö. Myös viihdesisältö uusitaan.

Lentomukavuus

Matkustamon ilmanpaine on korkeampi kuin A340-tyypissä, minkä pitäisi parantaa matkustusmukavuutta. Myös ilmansuodatusjärjestelmän luvataan olevan edistyneempi ja tehokkaampi. Sen ei esimerkiksi pitäisi aiheuttaa vetoa.

Hiljaisuus

Airbusin edellisiin konetyyppeihin verrattuna A350 on hiljaisempi. Erityisesti ero pitäisi kuulua nousun ja laskun aikana.

Wifi

Wifi on tulossa sekä economy- että bisnesluokkaan. Vielä ei ole päätetty, onko se ilmainen. Pidetään sormet ristissä.

Ensimmäinen A350-lento lennetään Shanghaihin 25.10. Economy-luokkaan tulee kolmen penkin rivit.[img_assist|nid=4042|title=|desc=Myös viihdejärjestelmä uusitaan|link=none|align=center|width=616|height=347]

Julkaistu: 4.9.2015