Tuulilasi

Tällä softalla suunniteltiin Bemarin pikkuinen


BMW on suunnitellut i3-sähköautonsa tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittyneen Dassault Systèmesin ohjelmistoilla.
Kuvat Dassault Systèmes

Ohjelmistoja käytettiin sähköauton komposiittiosien ja rakenteiden suunnittelussa.

Komposiittirakenteiden käyttö antaa autovalmistajille mahdollisuuden innovatiivisiin ratkaisuihin aikakaudella, jolloin työtä säännellään tiukasti.

CATIA Composites -suunnitteluohjelman avulla auton komposiitin rajoitteet voidaan ottaa huomioon jo konseptointivaiheessa, jolloin muotoilun ja valmistettavuuden yhdistäminen helpottuu. Suunnittelijat pystyvät realistisesti arvioimaan osien valmistusprosessia.

Erityisesti komposiittisuunniteltuun tarkoitettujen CATIA-ohjelmistojen ominaisuudet mahdollistavat komposiittiosien nopeamman suunnittelun ja kokoamisen. Ohjelmistot tarjoavat saumattomat mahdollisuudet koko tuotantoprosessin hallintaan.

"Olemme jo kauan kehittäneet komposiittimateriaaleille tarkoitettuja integroituja suunnitteluratkaisuja ja olemme ylpeitä, että ne auttoivat BMW:tä aivan uudenlaisessa komposiittirakenteiden sarjatuotannossa", sanoo CATIA-tuoteryhmän toimitusjohtaja Philippe Laufer Dassault Systèmesiltä.

"Suunnitteluohjelman käyttö helpottaa potentiaalisten laatuongelmien huomaamista ja varmistaa, että lopputuotteet ovat suunnitelman mukaisia."

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 5.5.2014