Tuulilasi

Tällä Skodalla sinäkin voit päästä melkein 1800 km yhdellä tankillisella

1

Skoda on julkistanut uudesta Superbista ekohenkisen GreenLine-malliversion, jolle luvataan vain 3,7 l/100 km keskikulutusta.
Teksti Max Lange
Kuvat Skoda

Myös luvatut hiilidioksidipäästöt ovat erittäin alhaiset, sillä autolle luvataan vain 95 g/km päästöjä. Kun auton polttoainetankki on tilavuudeltaan 66 litraa, on Skodan mukaan Superbilla mahdollisuus taivaltaa jopa 1780 km yhdellä tankillisella.

GreenLine-mallin konehuoneessa lymyää 1,6-litrainen turbodieselmoottori, joka tuottaa 120 hv. GreenLine eroaa tavallisesta 1,6 TDI:stä siten, että vaihteistovälitykset ovat pidemmät, aerodynamiikkaa on viilailtu, maavaraa on pudotettu ja auton alla pyörivät alhaisen vierintävastuksen renkaat.

Ilmanvastukseltaan GreenLine on Supern-malliston alhaisin arvollaan 0,263. GreenLine-versio on saatavilla Active, Ambition ja Style -varustetasojen kanssa.

Myös GreenLine Superb on esillä ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuun puolessavälissä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 28.8.2015