Tuulilasi

Tällä pienellä valinnalla vaikutat autosi arvon säilymiseen


Autoalan ja autoilijoiden mukaan auton jälleenmyyntiarvo säilyy parhaiten, kun se huolletaan valtuutetussa merkkihuollossa.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Valtuutettujen merkkihuoltojen selvityksessä kartoitettiin merkkihuoltojen käyttöä ja arvostusta.

Vastaajista 93 prosenttia on sitä mieltä, että auton jälleenmyyntiarvo säilyy paremmin, kun se on huollettu valtuutetussa merkkihuollossa ja 91 prosenttia vastaajista uskoo saavansa autonsa nopeammin kaupaksi mikäli se on huollettu merkkiliikkeessä.

Myös varaosien osalta merkkikorjaamoihin luotetaan, sillä 87 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että valtuutettujen merkkihuoltojen käyttämät varaosat ovat laadukkaampia kuin muiden huoltoliikkeiden.

Value Clinicin tekemään tutkimukseen (pdf) vastasi 1 322 henkilöä, joista 47 prosentilla oli yli 7-vuotias auto, 33 prosentilla 3-7-vuotias ja 21 prosentilla alle 3-vuotias auto.

Täällä voit huollattaa

Selvityksen myötä autoala starttaa merkkihuolto.fi-kampanjan, jonka tarkoituksena on nostaa tietoutta autojen huolloista ja tuoda esiin merkkihuoltojen merkitystä.

Kampanjasivustolla voi testata mitä autolle voi tapahtua, jos sitä ei huolleta valtuutetussa merkkihuollossa. Sivustolta löytyvät myös valtuutetut merkkihuollot yhteystietoineen.

Palvelun etusivulla olevien merkkien logogalleriassa ei tosin aivan kaikkia merkkejä mukana ole.

Takuun säilymiseksi autoa ei ole pakko huollattaa merkkiliikkeessä, mutta arvonsäilymisen kannalta se näyttää olevan viisasta.

Lue myös:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 6.6.2014