Tuulilasi

Tällä autolla Ritari Ässä ajaa nyt – ja rakastaa sitäTällä autolla Ritari Ässä ajaa nyt – ja rakastaa sitä

Ritari Ässä TV-sarjassa näyttelijä David Hasselhoff ajeli KITT-nimisellä puhuvalla autolla sankaritekojaan tehden. KITT oli vuoden 1982 Pontiac Trans Am. Nyt 65-vuotiaalla näyttelijällä on allaan aivan eri menopelit.
Kuvat All Over Press

Motortrend-sivusto haastatteli Hasselhoffia, joka on varsinainen autofani. Hänellä on tallissaan kolme autoa, vuoden 2017 Cadillac Escalade, vuoden 2016 BMW Alpina B6 Gran Coupe sekä helmenä miehen ensimmäinen oma auto, vuoden 1960 Mercedes-Benz 190SL, jonka hän osti vuonna 1976.

”Ostin Mercedeksen naapuriltani iät ja ajat sitten 3500 dollarilla. Hän ei käyttänyt sitä lainkaan, joten tarjosin hänelle 3500 dollarin shekkiä, jonka olin saanut veronpalautuksina. Auto on nyt restauroitu kokonaan, sillä on melkoisesti arvoakin jo. Sillä on vain niin älyttömän mukava ajaa. Se on klassikko, mutta myös ajettavuus on edelleen mahtavan hieno. Isäni ajoi sillä aikanaan paljon, haluan pitää auton itselläni myös muistona isästä. Tulen pitämään siitä aina hyvää huolta”, Hasselhoff sanoo.

Valtavankokoinen Cadillac Escalade on miehen tuorein hankinta.

”Escalade on uskomaton auto, se on älyttömän kokoinen, kyytiin mahtuu 10 ihmistä ja siellä on viisi DVD-soitinta. Se on hieno auto, kun lähdemme tyttärieni kanssa matkalle. Todella upea perheauto. Tykkään ajaa sillä itsekin, koska sen nähdessään ihmiset tietävät, että tuo olen joko minä tai Georg Bush”, Hasselhoff nauraa.

”Auton elektroniikka on ihan mahtavalla tasolla, jopa parempi kuin BMW:ssä. Mutta tietysti se on valtavan kokoinen auto, mikä asettaa joskus omat haasteensa."

Kaikkein mieluiten Hasselhoff ajaakin BMW Alpinalla.

”Olen ajanut BMW:n SUV-autoilla paljon, tähän Alpinaan olen suorastaan rakastunut. Siinä on valtavat hevosvoimat, hieno sisustus ja upea kultainen metalliväri. En ole koskaan törmännyt samanlaiseen autoon tienpäällä.”

”Alpina on huikean nopea auto. Juuri eräänä päivänä kokeilin tyhjällä parkkipaikalla, kuinka hyvin se kääntyy tiukoissa mutkissa. Menin aika kovaakin, mutta auto oli vakaa, enkä spinnannut. Ainoa asia, mistä en tässä autossa pidä, on se, että se syö polttoainetta kuin hullu. Hyvä ettei joka päivä tarvitse tankata. Se on hullua, mutta sen siitä saa, kun hevosvoimia on niin älyttömän paljon.”

”Olen Bemarimies. Ja tämä on tällainen tosimiehen seksikäs urheiluato. Jos olen rehellinen, hymyilen aina, kun vain katsonkin sitä. Kun näen sen parkkipaikalla, mietin, että wau. Sitten tajuan, että se on minun, ja siitä tulee fantastisen hyvä olo”, Hasselhoff sanoo.

Julkaistu: 3.8.2017