Tuulilasi

Taksien vastaisku – ryhtyvät kuljettamaan nyt myös pakettejaTaksien vastaisku – ryhtyvät kuljettamaan nyt myös paketteja

Kotimaiset taksit ryhtyvät kuljettamaan tavaroita suomalaisen eSend -mobiilipalvelun kautta. eSend on yksityisten kuluttajien ja yritysten tavaroiden kuljetusten tilaamiseen ja maksamiseen tarkoitettu palvelu.
Teksti Max Lange

Taksialan pilotit ovat käynnistyneet nyt eri puolilla Suomea Pääkaupunkiseudun Lähitaksin, Jyväskylän Aluetaksin, Kanta-Hämeen Aluetaksin, Tampereen Aluetaksin, Satakunnan Aluetaksin ja Lounais-Suomen Taksidatan voimin.

eSend on uusi palvelu, joka helpottaa sekä kuluttajien että yritysten arkea. Se on mobiilisovellus, jonka tarkoituksena on tehdä lähettäminen mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi ajossa olevien kuljetusautojen vapaata kapasiteettia hyödyntämällä.

Syöttämällä lähetyksen tiedot, eSend etsii niiden perusteella sopivimman kuljetusvaihtoehdon. Kuljetus maksetaan pankki- tai luottokortilla ja sovelluksen avulla voidaan myös seurata kuljetuksen etenemistä. Kuljetusalan toimitusehtoihin sitoutunut ammattikuljettaja noutaa lähetyksen sovittuna aikana ja hoitaa sen turvallisesti perille.

”Taksit tuovat eSend-palveluun valtakunnallisen kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina palvelevan verkoston tavaroiden kuljetusta helpottamaan. Taksilla tavaran voi tilata heti haluamaansa osoitteeseen ilman esimerkiksi viikonlopun yli odottelua. Lataamalla sovelluksen älypuhelimeensa asiakkaalla on aina ”kuljetuspalvelu taskussa”, jolloin tuotteet saavat kotiin aina saman päivän aikana, jopa alle tunnissa”, toteavat eSend-palvelun toimitusjohtaja Hannu Peltomäki ja Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n osastopäällikkö Jouni Mutanen.

eSend –tavarankuljetuspalvelu on saanut hyvän vastaanoton sekä kuluttajien, kuljetusyritysten että yhteistyökumppaneidemme taholta. Palveluverkosto kattaa nyt lähes koko Suomen ja sen kattavuus paranee jatkuvasti uusien taksien ja kuljetusyritysten myötä.

eSend-mobiilisovellus yhdistää lähettäjän ja kuljetusyrityksen. Se hyödyntää jo ajossa olevien autojen sijaintia ja vapaata kuljetuskapasiteettia muuten jäisi käyttämättä. Tämä mahdollistaa tehokkaan kuljetusverkoston, jota ei ole aiemmin pystytty hyödyntämään. eSend on myös ympäristöystävällinen, sillä se vähentää suoraan vajaiden kuljetusten aiheuttamaa ympäristön kuormitusta.

Asiakkaalle tavarankuljetuksen tilaus on tehty helpoksi. Hän näkee eSendistä heti eri kuljetusvaihtoehdot ja niiden kokonaishinnan paketin koosta ja painosta sekä matkan pituudesta riippuen. Taksikuljetuksena hoidettu vaihtoehto on asiakkaan valittavissa perinteisten tavarakuljetusyritysten tarjousten rinnalla. Päätöksen tehtyään asiakas tilaa ja maksaa kuljetuksen kätevästi saman tien eSendin palvelun kautta.

Palveluun on kytketty taksien tilausvälitysyhtiöiden järjestelmät, jolloin asiakkaiden käyttöön voidaan tarjota paketeille nopea toimitus kaikkina vuorokaudenaikoina. Asiakas voi tilata tavarat kotiin juuri silloin, kun se hänelle parhaiten sopii. Palvelu toimii osoitteessa www.esend.fi sekä älypuhelimissa.

Julkaistu: 17.6.2016