Tuulilasi

Taksi-Mersuun lisää luksusta – myös E-sarjasta Maybach-versio?


Auto Motor und Sportin salakuviin on tarttunut erikoinen E-sarjan protoyyppi, jonka takatilat ovat huomattavan suuret. Viittaisiko tämä Maybach-tason E-sarjaan?
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / Auto Motor und Sport

Mercedes-Benz on jo vahvistanut, että Maybach-mallisto tulee jatkossa kasvamaan S-sarjan ulkopuolelle. On kuitenkin hieman yllättävää, että Maybachista tulee myös pienempi malli. Ennakkoarviot olisivat osuneet isokokoiseen SUV-Maybachiin.

Maybach-Eemelissä on tavallista auto pidempi akseliväli sekä isommat takaovet, jolla taataan luksusluokan tilat taakse. Takapenkeille olisi ennakkotietojen mukaan luvassa individual-erillisistuimet sekä etuistuimien taakse erillisnäytöt. Korkealaatuista nahkaa olisi tarjolla verhoiluissa enemmän kuin perusmallissa.

On kuitenkin luultavaa, ettei E-sarjaan ahdeta isosta Maybachista tuttua massiivista V12-moottoria, kertoo AMS. Eemeli-Maybachin on tyytyminen johonkin hieman kesympään.

Seuraavan sukupolven E-sarja esitellään vuoden 2016 alkupuolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 24.8.2015