Tuulilasi

Taksi Helsinki ostaa Valopilkku-sovelluksen


Taksi Helsinki on tehnyt esisopimuksen Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n kanssa Valopilkku-sovelluksen ja sitä koskevan liiketoiminnan ostamisesta. Sopimuksen mukaan Valopilkku-sovellus siirtyy Taksi Helsingin omistukseen 1.7.2018 alkaen.
Kuvat Elina Himanen

Taksi Helsingin tarkoituksena on kehittää sovellusta, ja etenkin sen maksuominaisuuksia entistä monipuolisempaan suuntaan.

Taksi Helsinki on sopinut ostavansa Valopilkku-sovelluksen ja sitä koskevan liiketoiminnan Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:ltä. Valopilkku-sovellus siirtyy sopimuksen mukaisesti Taksi Helsingin omistukseen kesällä 1.7.2018. Taksi Helsinki sitoutuu kehittämään sovellusta entistä monipuolisemmaksi.

Taksi Helsingin taksit tulevat jatkossa ajamaan myös Valopilkulla tilattuja taksikyytejä Helsingissä. Teknisesti tämä on mahdollista lähipäivien sisällä. Muilla paikkakunnilla Valopilkulla tilaaminen pysyy entiseen tapaan toiminnassa.

Valopilkku-sovelluksen osto tukee Taksi Helsingin tärkeäksi kokemaa matkaketjuajattelua eri liikkumispalveluiden yhdistämisessä. Takseilla on siirtymissä tärkeä rooli ja syventämällä yhteistyötä valtakunnallisten taksipartnereiden kanssa Taksi Helsinki saa asiakkaille lisää yhteyksiä yhden palvelun kautta.

”Nyt saamme myös sovelluksen kehitystyön täysin omiin käsiimme ja voimme paneutua uusien ominaisuuksien kehittämiseen, esimerkiksi kyytimaksun ja kuitin sähköistämiseen. Valopilkku-sovelluksella on valtakunnallisesti paljon tyytyväisiä asiakkaita, ja olemmekin sitoutuneita ylläpitämään ja kehittämään sovellusta entisestään taataksemme asiakkaillemme turvallisen ja laadukkaan palvelutason”, sanoo Taksi Helsinki Oy:n toimitusjohtaja Jari Kantonen

Valopilkku-sovellus

Valopilkku palvelee yli 200 paikkakunnalla ja sen kautta tavoittaa jopa 7500 taksia. Palvelu toimii kotimaan lisäksi myös Virossa Tallinnassa sekä Ruotsissa Haaparannassa. Tilaaminen sovelluksella on maksutonta. Sovelluksella voi tehdä heti- ja ennakkotilauksen, ja tilaukseen voi valita myös autotyypin tilataksista farmariin ja normaaliin henkilöautoon. Saapuvaa taksia voi seurata kartalla. Valopilkulla asiakas voi arvioida matkan ja kuljettajan 1-5 tähdellä sekä myös omin sanoin. Sovelluksella tilataan tällä hetkellä noin 130 000 matkaa kuukaudessa.

”Valopilkku on luonut asiakkaille helpon ja nykyaikaisen tavan tilata taksi älypuhelimella koko maan alueella. Kolmessa vuodessa sovellus on saanut jo yli 300 000 rekisteröitynyttä asiakasta. Taksialan siirtyessä kesällä markkinatalouteen on myös Valopilkun muututtava. Taksiliiton Yrityspalvelu Oy etsi tarjouskilpailun kautta Valopilkku-liiketoiminnalle ostajaa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Taksi Helsinki teki voittaneen tarjouksen ja jatkaa Valopilkku-palvelun tarjoamista asiakkaille. Taksi Helsingillä on vahvaa osaamista ja resursseja viedä Valopilkku seuraavalle tasolle, jota uusi markkinatilanne vaatii”, kertoo Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n kehitysjohtaja Jouni Mutanen.

Julkaistu: 9.5.2018