Apu

Takkuileeko älypuhelin? Näillä konsteilla saat sen kuntoon

Takkuileeko älypuhelin? Näillä konsteilla saat sen kuntoon
Jos huomaat kännykkäsi hidastelevan, kannattaa kokeilla seuraavia asioita ennen laitteen vaihtamista.
Julkaistu: 2.5.2018
1) Siivoa puhelimen muisti
Kun puhelimen muisti täyttyy, moni asia vaikeutuu, siellä esimerkiksi ohjelmistopäivitysten lataus ja sovellusten asennus vaativat tyhjää tilaa onnistuakseen. Muistia voi vapauttaa esimerkiksi poistamalla käyttämättömät sovellukset sekä karsimalla turhia kuvia ja videoita. Paljon tilaa vievät tiedostot kuten kuvat kannattaa tallentaa pilvipalveluun, eikä itse laitteeseen.
Puhelin kannattaa valita käytön mukaan – jos aikoo käyttää muistia vaativia sovelluksia kuten Snapchatia tai pelejä, kannattaa hankkia puhelin, jossa tätä kapasiteettia riittää.
2) Nollaa verkkoasetukset
Jos puhelin kärsii yhteysongelmista, ongelma saattaa johtua mobiiliverkosta tai wifistä. Tällöin apu saattaa löytyä verkkoasetusten nollaamisesta. Nollauksen jälkeen puhelin yrittää ottaa yhteyden verkkoon perusasetuksilla, jotka tavallisesti toimivat ongelmitta.
3) Palauta tehdasasetukset
Jos mikään muu ei auta, on aika ottaa käyttöön arsenaalin järein ase: tehdasasetusten palautus. Tämä nollaa puhelimen täydellisesti, korjaten kaikki muut paitsi mekaaniset viat. Samalla puhelimesta katoavat myös kaikki tiedostot, viimeistä kuvaa myöten. Varmuuskopiointi kannattaa siis toteuttaa huolellisesti ennen tehdasasetusten palauttamista.
4) Käynnistä puhelin uudelleen
Joskus helpoin tapa korjata puhelin on käynnistää se uudelleen. Tämä tyhjentää puhelimen muistin ja lataa käyttöön virkeämmät versiot sovelluksista. Samalla puhelin tavallisesti myös tarkistaa ohjelmistojen ja sovellusten ajantasaisuuden ja tarjoaa niiden päivittämistä.
Kommentoi »