Apu Juniori

Taiteen kanssa et ole yksin – Syysloma Ateneumissa

Taiteen kanssa et ole yksin – Syysloma Ateneumissa
Kaipaatko mukavaa tekemistä syyslomaviikolle? Ateneumin taidemuseo ja Apu Juniori kutsuvat kaikki alakoululaiset perheineen taiteen pariin.
Julkaistu: 8.10.2020
Ohjelmassa on lapsille tarkoitettuja Tiesitkö?-luentoja sekä Aikamatkalla-näyttelyintroja. Keskusteluopas on valmiina juttelemaan taiteesta museovieraiden kanssa. Ohjelma museon pääsylipun hinnalla. Ohjelma ja sisäänpääsy maksuttomia alle 18-vuotiaille.

Ohjelma

Keskusteluopas Haavoittunut enkeli -teoksen luona

Jää hetkeksi juttelemaan Haavoittuneesta enkelistä teoksen hyvin tuntevan oppaan kanssa. Voitte vaikka jutella maalauksen herättämistä ajatuksista. Voit myös pyytää opasta kertomaan teoksesta jotain mitä et ole ehkä ennen tiennyt.
ti 13.10.–pe 16.10. klo 12–15

Aikamatkalla – näyttelyintro Suomen taiteen tarinaan

Tervetuloa aikamatkalle taiteen maailmaan! Lapsille suunnattu näyttelyintro avaa kiehtovia näkymiä taiteeseen ja tutustuttaa Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn. Ateneumin oppaan johdolla siirrytään teosten matkassa maalta kaupunkiin ja koetaan samalla aikamatka läpi taiteen vuosikymmenien.
ti 13.10. klo 12 ja 13
pe 16.10. klo 12 ja 13
paikka: Ateneum-sali
kesto: 20 min
Osallistujamäärä: 60, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä

Tiesitkö? -luennot

Näillä luennoilla taiteen asiantuntijat kertovat innostavasti omasta erityisalastaan. Luennoille ovat tervetulleita kaikki alakouluikäiset lapset. Tällä kertaa luennot on tarkoitettu syyslomaviikon vip-vieraille ilman aikuisia.

Taitelijan selfie

Tiesitkö, että kuvataiteilijat ovat tehneet kuvia itsestään kautta vuosisatojen. Mutta mitä he ovat halunneet kertoa elämästään, ammatistaan tai mielenliikkeistään? Luennolla tutustutaan Ateneumin taidemuseon taiteilijaomakuviin yhdessä kuvataiteilijan ja Helsingin yliopiston piirustusmestarin Vappu Rossin kanssa.
ke 14.10. klo 13 ja 15
paikka: Ateneum-Sali
Kesto: 45 min
Osallistujamäärä: 60, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä

Konservaattori on taiteen salapoliisi

Mistä tietää, onko teos aito? Entä mitä tehdä, kun teos voi huonosti? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen osaa vastata Ateneumin taidemuseon johtava konservaattori Kirsi Hiltunen.
to 15.10. klo 13 ja 15
paikka: Ateneum-Sali
Kesto: 45 min
Osallistujamäärä: 60, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä

Ateneum-Bistrossa vietetään syyslomaa 10.10.–18.10.

Herkkuina tarjolla hattaraa hattarakoneesta, jäätelötuutteja ja -puikkoja sekä pannukakkua hillon ja kermavaahdon kera. Viikon lounaslista suunnitellaan koko perheen makunystyröitä ajatellen.

Museokaupasta lahjat

Koodi on APUJUNIORI, oikeuttaa 20 %:n alennukseen kertaostoksesta Museoshop-verkkokaupassa. Alennus ei koske lipputuotteita. Voimassa 30.11.2020 asti. Lisätietoja: https://museoshop.fi
Kommentoi »