Tuulilasi

Syy Teslan tuotantohelvettiin selvisi

Syy Teslan tuotantohelvettiin selvisi
Teslalla on ollut suuria vaikeuksia tuotannossaan Model 3:n kanssa. Toimitusjohtaja Elon Musk on kuvannut tilannetta sanalla ”tuotantohelvetti”.
Kuvat Tesla

Teslan oli määrä valmistaa 1500 uutta Model 3 sedania syyskuun loppuun mennessä, mutta vain noin 260 autoa on tullut ulos linjastoilta.

Eräät mediat ovat arvelleet, että autot tehdään käsin, mikä aiheuttaisi tuotantovaikeudet. Mutta Musk julkaisi Instagramissa kuvan tuotantolinjalta, missä robotit valmistivat mallia.

Nyt syy viivästyksiin on kuitenkin selvinnyt. Oppenheimerin analyytikko Colin Rusch tapasi Teslan edustajia hiljattain.

”Tesla vakuutti, että kaikki Model 3:n tuotantolinjat ovat olleet toiminnassa. Ongelma on käsitykseni mukaan siinä, että eräät tavarantoimittajat eivät ole pystyneet toimittamaan osia Teslalle”, Rusch sanoo Expressille.

Tuotantohankaluuksista huolimatta Teslalla uskotaan, että ensimmäiset auton tilanneet asiakkaat saavat autonsa lokakuun lopussa. Tesla on myös vakuuttanut pystyvänsä tuottamaan 5000 Model 3:a viikossa vuoden loppuun mennessä.

2018 niitä on tarkoitus tulla linjastolta jo 10 000 kappaletta viikossa. Vuositavoite on tuottaa 500 000 Model 3:a. Sen jälkeen, kun auto julkistettiin, sitä on tilattu 455 000 kappaletta.

Julkaistu: 17.10.2017
1 kommentti