Apu

Syövänhoito entistä paremmaksiSyövänhoito entistä paremmaksi

Mikä syövän hoidossa kismittää potilasta tai terveydenhuollon ammattilaista? Mitä palveluja tulisi olla saatavilla, jotta sairastavan arki sujuisi paremmin?
Teksti Apu-toimitus

Kertomalla paranee -hankkeessa halutaan selvittää näitä kysymyksiä. Toimijoina ovat HYKS Syöpäkeskus, Novartis Finland, UPM, HealthSPA ry, Helsinki Business Hub ja Sitra.

HYKS Syöpäkeskuksen kehittämispäällikön Tuula Helanderin mukaan hyvästä syöpähoidosta huolimatta ongelmat ja ratkaisut eivät aina kohtaa.

Kun potilaiden tarpeet saadaan selville, käytäntöjä voidaan muuttaa. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa potilailta, heidän läheisiltään, terveydenhuollon ammattilaisilta ja tutkijoilta kerätään sairaanhoitoon sekä syöpäpotilaan arkeen liittyviä kehityskohteita.

Toisessa vaiheessa nettisivuilta saadut ideat annetaan HealthSPA:n, Sitran ja Helsinki Business Hubin verkostojen kautta erilaisten start up- sekä pienten ja keskisuurten yritysten ratkaistaviksi.

Kesäkuun alkuun mennessä kertomalla paranee.fi -sivustolle oli kertynyt 160 kehittämisehdotusta ja toivetta.

– Toiveiden skaala on todella laaja. Esille on tullut muun muassa toiveita kommunikaation parantamisesta, sairaalassa liikkumista opastavasta sovelluksesta ja hiostamattomasta peruukista,  kertoo Kimmo Koponen Helsinki Business Hubista.    

HYKS Syöpäkeskus valitsee syksyllä kehityskelpoisimmat ideat ja heittää sitten toteuttamisen pallon yrityksille.

Teksti: Riitta Heimonen

Parannusehdotuksia voi lähettää 31.7. mennessä sivulle kertomallaparanee.fi  

Julkaistu: 23.6.2016