Syksyn koukuttavimmat uutuuskirjat – nappaa vinkit talteen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Bazar Kustannus
Syksyn koukuttavimmat uutuuskirjat – nappaa vinkit talteen
Bazar Kustannuksen uutuusvalikoimasta löydät kiinnostavia kirjoja itselle tai vaikka isänpäivälahjaksi. Mukaansatempaavat kirjat piristävät jokaisen lukutoukan syksyä.

Pimenevät illat houkuttelevat linnoittautumaan sohvalle tai nojatuoliin vilttiin kääriytyneenä ja uppoutumaan erilaisten tarinoiden maailmaan. Olitpa sitten dekkareiden tai tietokirjojen ystävä, löytyy Bazar Kustannuksen syystarjonnasta sinulle runsaasti mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

Jännityksen ystäviä hemmotellaan useammallakin koukuttavalla teoksella. Terävästä tyylistään tuttu Christian Rönnbacka nostaa kierroksia uudessa dekkarissaan, joka iskee kuin hakku kivikovaan maaperään. Ruska repäisee porvoolaiskomisario Antti Hautalehdon kauas tutuista ympyröistä keskelle Lapin karua erämaata.

Max Mannerin rikosromaanissa Kipuraja turkulaispoliisi Harri Hirvikallio joutuu puolestaan keskelle kansainvälistä kaappausdraamaa, jonka jäljet johtavat Turkuun. Taitavasti trillerin keinoja kerronnassaan hyödyntävän Mannerin tiheätunnelmainen uutuus kuljettaa varmoin ottein kohti kipurajaa ja sen yli.

Konkareiden rinnalle nousee Kale Puonti, jonka Manni on Helsingin huumepoliisin työstä kertovan dekkarisarjan ensimmäinen osa. Pitkän poliisinuran tehnyt Puonti kertoo asiantuntevan realistisesti poliisin työstä, rikollisten arjesta ja niistä inhimillisistä tekijöistä, jotka häivyttävät mustan ja valkoisen rajan harmaan eri sävyiksi.

Jos olet innostunut sotakirjoista, on valintasi Kristian Kososen neljäs romaani Viipurin menetys. Kirjailija kuvaa uutuusteoksessaan suomalaisten sotilaiden olosuhteita ja mielialoja jatkosodan loppuvaiheessa. Viipurin katkerista taisteluista kertovassa romaanissa korostuvat sodan julmuus ja inhimilliset pelon, häpeän ja pettymyksen tunteet.

Tietokirjojen ystäviä hemmotellaan

Tietokirjallisuuden puoleltakin löytyy useita teoksia, joiden parissa aika kuluu kuin siivillä.

Yhdysvalloissa maanpaossa elävä Moskovan antidoping-laboratorion entinen johtaja Grigori Rodtšenkov paljastaa Voitto tai kuolema -kirjassaan (suom. Timo Korppi) kaiken, minkä hän aitiopaikallaan tiesi Neuvostoliiton ja Venäjän vuosia jatkuneesta dopingohjelmasta, ja miten venäläiset vuosien varrella onnistuivat käyttämään kiellettyjä aineita lähes jokaisessa urheilulajissa. Kirja on kuin kylmän sodan aikaan sijoittuva hyytävä trilleri – paitsi että tämä tarina on tosi.

Virolaissyntyisen, kohta Suomessa jo 40 vuotta asuneen Olev Annuksen elämäntarina hakee sekin vertaistaan. Siihen mahtuu litrakaupalla hikeä, verta ja kyyneliä sekä epäinhimillinen määrä suuria uhrauksia, joiden ansiosta vaatimattomien lähtökohtien mies ponnisti maailmanmaineeseen. Sami Lotilan kirjoittama Tallinnan terminaattori on vauhdikas tarina yhdestä Suomen tuntemattomimmasta huippu-urheilijasta.

Juutalaissisarukset Janny ja Lien Brilleslijper pyörittivät toisen maailmansodan aikana Hollannin suurinta vainottujen piilopaikkaa. Kun heidän rauhaisa turvansa lopulta paljastui, sisarukset lähetettiin viimeisellä junalla Auschwitziin. Roxane van Iperenin tietokirja Auschwitzin sisaret (suom. Sirpa Parviainen) on vaikuttava kertomus kahden nuoren naisen pyyteettömästä rohkeudesta ja inhimillisyydestä maailmanhistorian synkimmällä hetkellä.

Pystyykö tietokirjan tekemään sarjakuvateoksen muodossa? Kyllä voi, todistaa Sapiens – Ihmiskunnan synty (suom. Jaana Iso-Markku). Teoksessa kirjailija Yuval Noah Harari astuu itse näyttämölle yhdessä veljentyttärensä Zoen kanssa ja ryhtyy selvittämään ihmislajin arvoitusta. Älykkään, hauskan ja viihdyttävän teoksen toinen käsikirjoittaja on David Vandermeulen, ja sarjakuvan on luonut tunnettu ranskalaispiirtäjä Daniel Casanave.

Kaipaatko lisää luettavaa tai lahjaideoita?

Bazar Kustannuksen koko valikoimaan voit tutustua täällä.

Julkaistu: 12.10.2020
Kommentoi »