Tuulilasi

SUV:t jo Premium-luokan suosituimpia – sedanit ja wagonit jäävät jalkoihin


Volvon, Audin, BMW:n ja Mercedeksen Premium-luokan SUV:t ovat myyneet jo niin hyvin Euroopassa, että ne ovat ohittaneet samojen valmistajien sedanit ja wagonit.
Kuvat Volvo

Jo viime vuonna Volvo XC 60, Audi Q5 ja BMW X3 olivat Euroopassa suositumpia kuin samojen valmistajien sedanit ja wagonit kuten Mercedeksen E-sarja ja BMW 5-sarja.

JATO Dynamicsin tilastojen mukaan Premium-luokan SUV:ien myynti on noussut jo 23 % viime vuoteen verrattuna, eniten on myynyt Volvon XC 60. Mercedeksen GLC tulee heti perässä. Samaan aikaan Premium-sedanit ja –wagonit ovat kasvattaneet myyntiään vain 13 %.

LMC Automotiven ennusteiden mukaan SUV-mallien myynti tulee kasvamaan jatkossa yhä enemmän. Ensi vuonna niitä ennustetaan myytävän Euroopassa jo 560 000 kappaletta, kun viime vuonna myynti oli noin 400 000 autoa.

Myös uusia malleja satelee tiuhaan tahtiin. BMW:n uusi X3 saapui jo tänä syksynä, muita tuoreita saman segmentin tulokkaita ovat Alfa Romeo Stelvio, Range Rover Velar, Jaguar F-Pace ja Mercedes GLC Coupe. Vuonna 2019 ovat tulossa Audi Q4 ja BMW X4.

Julkaistu: 18.11.2017