Suvi Teräsniska haaveilee opiskelusta
Puheenaiheet
Suvi Teräsniska haaveilee opiskelusta
Kuudennen albumin julkaiseva Suvi Teräsniska on ollut joskus kateellinen opiskelijaelämää viettäville ystävilleen.
Julkaistu 18.10.2013
Apu

Suvi Teräsniska oli 18-vuotias, kun hän julkaisi ensimmäisen albuminsa. Nyt 24-vuotias laulaja on välillä pohtinut, onko häneltä jäänyt jotain ikätovereihinsa verrattuna urakiireiden takia kokematta.

- Kun tapaan ystäviä kahvilla, he saattavat tuskailla tenttiensä kanssa, minä taas yrityksen kausiveroilmoituksen kanssa. Olen tiedostanut, että minulla on jäänyt erityisesti opiskelijaelämään liittyvät kuviot kokematta.

Laulaja pitää mahdollisena, että hän palaisi joskus koulunpenkille. Sen aika ei ole kuitenkaan vielä, sillä laulajalle on buukattu keikkoja 140 keikan vuositahdilla.

- Olen välillä ihan kadehtien katsonut hyvän ystäväni opiskelua sairaanhoitajaksi. Tuntui, että heillä oli haalaribileitä jatkuvasti. Myös äitini on hoitaja. Se voisi olla yksi mahdollisuus. Toisaalta ajattelen, että olen saanut nuoreksi ihmiseksi laulamisesta niin paljon, että minulla on hyvin aikaa tehdä joskus vielä muutakin.

Suvi arvelee olevansa vanha sielu.

- Minulle on aina sanottu, että vaikutan ikäistäni vanhemmalta. Olen aina ollut vastuuntuntoinen.

Suvi painottaa kuitenkin, että hän on onnellinen nykyisessä työssä ja elämäntilanteesssa. Se kuuluu myös marraskuussa julkaistavalta Pohjantuuli -levyn kappaleissa. Albumi on laulajan kuudes soololevy.

- Olen aina tykännyt laulaa vähän melankolisia lauluja, mutta tälle levylle valikoitui kappaleita, joissa on positiivinen perusvire. Sellaisia kappaleita tuntuu luontevalta laulaa, kun omassa elämässä on asiat hyvin.

Suvi kihlautui reilu vuosi sitten ääni- ja valomiehenä toimivan Simo Aallon kanssa. Pari asuu yhdessä Oulussa ostamassaan omakotitalossa.

- On tietysti tärkeää, että olen löytänyt vierelleni ihmisen, kenen kanssa haluan elää. Myös kodin merkitys on vahvistunut. Olen jo miettinyt, milloin kehtaan aloittaa joulun laittamisen kotiimme.

Suvi haaveilee perheestä, mutta sen aika ei ole vielä. Kuukausi sitten sattuneelle itkuhälytin-episodille laulaja nauraa. Hän huomasi netissä, että myynnissä oli itkuhälytin. Hän ajatteli huutaa sen ystävälleen, joka oli sellaista juuri kysellyt. Suvin koko nimi tuli myyntipalstalle näkyviin, ja juttu päätyi lehteen.

- Itkuhälyttimen myyjä nauroi, että uutisen ilmiantanut tienasi lopulta enemmän kuin hän hälyttimestään.

Suvi Teräsniskan Pohjantuuli-albumi julkaistaan 1.11

Kommentoi »