Eeva

Aviokriisi pakotti Suvi Teräsniskan kasvamaan: ”Uskon yhä yhteiseen tulevaisuuteen”

Aviokriisi pakotti Suvi Teräsniskan kasvamaan: ”Uskon yhä yhteiseen tulevaisuuteen”
Laulaja Suvi Teräsniska on ollut tekijänainen nuoresta pitäen, mutta tunteistaan hän on opetellut puhumaan vasta nyt. Aviokriisi sai Suvin aloittamaan terapian. ”Myöhemmin vuorossa on varmasti myös pariterapia”, Suvi Teräsniska kertoo Eevan haastattelussa.
Julkaistu: 22.11.2021

Suvi Teräsniska, 32, on menestynyt iskelmälaulaja mutta myös vaimo ja kolmen pienen pojan äiti, joka rakastaa järjestystä.

”Olen ollut tarkka ja järjestelmällinen aina. Lapsena pikkuautoni olivat pöydällä siisteissä riveissä väreittäin. Muovisille leijonille, virtahevoille ja alligaattoreille oli omat paikkansa. Seuraan kauhulla omien lasteni leikkien kaaosta ja lasken hiljaa kymmeneen”, Suvi kertoo.

Kolmikymppisenä hän on saavuttanut urallaan lähes kaiken mahdollisen, vai onko?

”En ole koskaan pitänyt itseäni tähtenä tai käyttänyt itsestäni nimitystä taiteilija. En koe olevani sellainen. Olen laulaja.”

Suvi oli vasta 16-vuotias, kun hänestä tuli -yhtyeen taustalaulaja. Suvi ja Olli Lindholm ystävystyivät, ja vuosien aikana heistä tuli sielunkumppanit. Kun Suvilla oli murheita, hän turvautui Olliin.

Helmikuussa 2019 Olli menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen 54-vuotiaana.

”Ikävöin Ollia usein ja itken elämän epäreiluutta”, Suvi Teräsniska kertoo.

Vaikka Suvi on jollain tavalla selviytynyt surusta, hän ei ole osannut prosessoida sitä kunnolla. Sillä on ollut lieveilmiönsä.

Suvin ja hänen puolisonsa avioliitto ajautui kriisiin tämän vuoden keväällä.

Aviokriisi sai näkemään kumppanin uusin silmin

Kymmenen vuotta sitten Simo Aalto oli Suvin bändin monitoriteknikko, nykyisin hän on myös aviomies ja kolmen yhteisen pojan isä.

Neljässä vuodessa perheeseen syntyi kolme lasta: Terho 2015, Toivo 2016 ja Usko 2019. Ihanat, toivotut lapset käänsivät elämän ylösalaisin, hyvässä ja pahassa.

”Parisuhteemme kriisi alkoi kehittyä ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen. Lapset muuttavat arkea paljon, mikä tuli sokkina.”

Koronapandemia ei helpottanut tilannetta. Suvi Teräsniska on tottunut purkamaan tunteitaan laulamalla. Viime vuosina se on ollut hänelle myös osa surutyötä. Kun Suvi ei päässytkään esiintymään tapahtuma-alan rajoitusten takia, menetyksiin ja parisuhteen tilaan liittyvät tunteet kärjistyivät.

”Päätimme aloittaa tahoillamme terapian. Myöhemmin vuorossa on varmasti pariterapia.”
Suvi Teräsniska

Pahin kriisi kesti muutaman kuukauden keväällä 2021. Avioliiton vaikeudet pidettiin salassa perheeltä ja lähimmiltä ystäviltä, sillä nopeasti kävi selväksi, että toivoa on.

”Meillä molemmilla oli tahtoa yrittää korjata tilanne. Tajusimme, että olemme kaikesta huolimatta samalla puolella emmekä toisiamme vastaan. Meillä on edelleen samanlaiset arvot ja usko yhteiseen tulevaisuuteen,” Suvi kertoo.

”Päätimme aloittaa tahoillamme terapian. Myöhemmin vuorossa on varmasti myös pariterapia.”

Kulunut vuosi on pakottanut Suvin tarkastelemaan omaa toimintaansa ja oppimaan siitä eli katsomaan peiliin.

”Aviokriisi on ollut kasvun paikka, jossa minun on ollut pakko miettiä omaa toimintaani ja suhdetta läheisiini. Olen opetellut hölläämään perfektionismiani.”

Suvin terapia on vasta alussa, mutta hän näkee sen hyödyt jo nyt.

Lue Suvi Teräsniskan henkilöhaastattelu kokonaisuudessaan joulukuun Eevasta, joka kaupoissa 24. marraskuuta 2021. Haastattelussa Suvi Teräsniska kertoo, miten perfektionismi vaikuttaa hänen elämäänsä ja millaista hyötyä terapiasta on ollut. Pelkäsikö Suvi, että he päätyisivät aviomiehensä kanssa eroon? Entä näkeekö Suvi itsensä iskelmälaulajana vielä 30 vuoden päästä? Millaisia elämänohjeita Olli Lindholm antoi Suville? Tilaajana voit lukea jutun myös digilehdestä.

Kurkista roolien taakse myös Eevan Facebookissa ja Instagramissa.

Nettiversiota on muokattu.

2 kommenttia