Tuulilasi

SUV-pistokehybridi päivittyy – Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S


Japanilaismerkki paljasti Pariisin autonäyttelyssä esiteltävän Outlander PHEV Concept-S:n. Konsepti on voimakkaasti faceliftattu versio Mitsubishin suositusta pistokehybridistä.
Teksti Max Lange, TL-verkkotoimitus
Kuvat Mitsubishi

Nykyinen Outlander PHEV on ehtinyt olla myynnissä Suomessa vasta noin puolisen vuotta. Auto on otettu hyvin vastaan, sillä markkinoilla ei ole muita vastaavankokoisia ja hintaisia ladattavia hybridejä.

Pistokehybridi on päässyt valtion energiatuen piiriin ja auton hinnasta saa täten lähes 10 000 euroa pois. Leasing-autojen markkinoilla vähäpäästöinen katumaasturi on kova sana.

Ulkonäkö on aina mielipideasia, mutta se ei ole kuulunut nykyisen Outlanderin vahvuuksiin. Tähän konseptiauto tuo selvää parannusta. Keulan muodot ovat terävämmät ja tasapainoisemmat. Concept-S on kaiken kaikkiaan kypsemmän näköinen auto.

Myös ohjaamossa on tehty muutoksia. Erityisesti materiaalien laatuun ja näyttävyyteen on haluttu panostaa. Varsinkin tummat puusomisteet tekevät ohjaamosta aiempaa arvokkaamman tuntuisen.

Teknisesti Outlander PHEV on pysymässä ennallaan. 2,0-litraiseen bensiinikoneesen on yhdistetty etu- ja taka-akselille sijoitetut sähkömoottorit. Todelliseen maasturityyliin auto on tietenkin nelivetoinen.

Ei ole vielä täysin varmaa, näemmekö konseptin muodot tuotantomallissa. Concept-S:ssä ei ole kuitenkaan esitelty mitään niin erikoista, ettekö sitä voisi tuotantoautossakin nähdä.

Lue myös: Mitsun maasturi energiatuen piiriin

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 24.9.2014