Tuulilasi

Suuri muutos: 90-luvulla tuotanto riittämätöntä – nyt ylittyy kolmanneksella

2

Suomen öljynjalostustuotanto oli vielä 1990-luvun alussa riittämätön vastaamaan kotimaiseen kysyntään, mutta tällä hetkellä se ylittää kotimaisen kysynnän runsaalla kolmanneksella.
Kuvat Timo Nurmi

Neste Oil laskee, että sillä on kahden miljardin euron positiivinen vaikutus Suomen kauppataseeseen verrattuna tilanteeseen, jossa Suomessa ei olisi jalostustoimintaa ja kaikki öljytuotteet tuotaisiin maahan. 

Yhtiö onkin investoinut Suomessa lähes kaksi miljardia euroa uuteen kapasiteettiin ja tuotannon ylläpitoinvestointeihin viimeisen 10 vuoden aikana.

Neste Oilin palveluasemille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton kotimaisesta palvelusta kertova Avainlippu-tunnus.  

Avainlippu voidaan myöntää Suomessa tuotetulle palvelulle, jonka kotimaisuusaste on vähintään 50 prosenttia.

Lisäksi yrityksellä on oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

"Neste Oililla on kaksi tuotantolaitosta Suomessa, mutta kuluttaja kohtaa Neste Oilin ensisijaisesti tankatessaan polttonesteitä asemillamme. Avainlippu-merkillä haluamme muistuttaa kuluttajia kotimaisen työn ja palvelun merkityksestä suomalaisessa yhteiskunnassa", sanoo Neste Oilin Öljyn vähittäismyynti -liiketoiminta-alueen johtaja Antti Tiitola tiedotteessa.

"Meillä on Suomessa yli 800 asemaa, joista noin 250 asemalta saa palvelua."

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 1.12.2014