Tuulilasi

Suuret japanilaismerkit yhteistyöhön vetyteknologiassa


Toyota, Nissan ja Honda ovat sopineet yhteistyöstä vauhdittaakseen vetyautojen laajemman käytön mahdollistavan vetytankkausverkoston rakentamista.
Kuvat Toyota

Vetytankkausverkoston rakentaminen on välttämätöntä, jotta vetyautoilu voisi yleistyä. Tankkausverkoston aikaansaamiseksi tehdään paljon töitä, mutta se ei ole helppoa – varsinkaan, kun vetyautoja ei vielä juurikaan tavata liikenteessä.

Japanin hallitus on linjannut vetytankkausverkoston rakentamisen mahdollisimman pian erittäin tärkeäksi, jotta vetyautot voivat yleistyä. Se edesauttaakin verkoston aikaansaamista myöntämällä valtionapua paitsi vetytankkausasemien rakentamiseen, myös niiden ylläpitoon.

Toyota, Nissan ja Honda ovat panostaneet vetyautojen kehittämiseen, ja kattavan tankkausverkoston luominen on tärkeää kaikille kolmelle merkille. Yhtiöiden näkemyksen mukaan myös autonvalmistajien on tärkeää yhdistää voimansa vetyautoilun yleistymiseksi.

Myös yhteistyö hallitusten ja yksityisten yritysten kanssa on tärkeää yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Kaikki kolme harkitsevat myös konkreettisia toimenpiteitä verkoston aikaansaamiseksi, mm. osallistumista kustannuksiin.

Polttokennoautoilla ennakoidaan olevan keskeinen rooli tulevaisuuden vedyn käyttöön perustuvassa yhteiskunnassa, ja niin Toyota, Nissan kuin Hondakin haluavat antaa merkittävän panoksen tälle kehityssuunnalle varmistamalla mahdollisimman laajan vetyautojen käytön.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 13.2.2015