Apu

Suudellen tasa-arvon puolestaSuudellen tasa-arvon puolesta

Tahdon 2013 -kampanja keräsi hetkessä 150 000 allekirjoitusta tasa-arvoista avioliittolakia edistävään kansalaisaloitteseen. Image-lehti halusi tukea kampanjaa ja pyysi julkisuuden henkilöitä pussamaan samaa sukupuolta olevaa kameran edessä.
Teksti Samuli Isola

"Asenteet muuttuvat usein tuskallisen hitaasti. Mutta kun muutos alkaa, se on nopea. Maaliskuussa alkanut kampanja tasa-arvoisen avioliittolain puolesta on ollut menestys. (--) Image kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Koska tämä on lehden kaikkien aikojen 200. numero, halusimme tehdä jotain erityistä. Ideoimme valokuvasarjan, jossa arvostamamme ihmiset suutelevat toisiaan, pusu voi olla millainen hyvänsä. Ainoaksi rajoitteeksi asetettiin se, että suutelijat ovat keskenään samaa sukupuolta."

Näin kirjoittaa juuri ilmestyneessä Image-lehdessä päätoimittaja Mikko Numminen. Lehden sisällä on 16-sivuinen kuvasarja, jossa lukuisat julkisuuden henkilöt avaruusprofessori Esko Valtaojasta mallimamma Laila Snellmaniin, viulusti Pekka Kuusistosta muotoilija Stefan Lindforsiin, tv-kokki Nicolas Thieulonista muusikko Anna Puuhun suutelevat oman sukupuolensa julkkista.

Julkinen kannanotto tasa-arvoisen avioliittolain puolesta oli yhä monelle asiaa kannattaneelle julkkikselle liian iso askel otettavaksi. Näillä perustein muun muassa eräs jääkiekkoilija kieltäytyi kuvista.

Artikkelin kuvat ovat ottaneet valokuvaajat Sanna Saastamoinen-Barrois ja Kaapo Kamu.

Image-lehti kuuluu samaan A-lehdet-konserniin kuin Apu. 

Muusikot Anna Abreu ja Anna Puu & mallit Ninja Sarasalo ja Niina Kurkinen suutelevat. Kansanedustaja Paavo Arhinmäki suutelee räppäri Notkeaa Rottaa Malli Saimi Hoyer ja näyttelijä Seela Sella & ohjaaja Elias Koskimies ja kansanedustaja Jani Toivola suutelevat.
Julkaistu: 22.5.2013