Tuulilasi

Suositusta hybridistä nelivetoinen?Suositusta hybridistä nelivetoinen?

Toyotan voimalinjapuolen johtaja Koei Saga on valottanut, että seuraavan sukupolven Priuksesta tehtäisiin mahdollisesti nelivetoinen.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat TL-kuva-arkisto, Pentti Immonen

Japanilainen autojätti ilmoitti äskettäin, että seuraava Prius myöhästyy alkuperäisestä aikataulusta (kevät 2015 —> joulukuu 2015). Tuolloin käynnistyivät spekulaatiot, mistä myöhästyminen johtuu. Nyt Toyotan johtoporras on kuitenkin valottanut mahdollisia syitä myöhästymiselle, kertoo Automotive News Europe.

Saga kertoo, että neljännen sukupolven Priusta tarjottaisiin kahdella eri akustovaihtoehdolla. Halvempana vaihtoehtona olisivat perinteisemmät nikkeli-metalli-hybridiakut, ja kalliimmassa vaihtoehdossa olisivat litium-ioni-akut. Jälkimmäinen vaihtoehto on heille, jotka haluavat panostaa erityisesti päästöttömään ajamiseen.

Mielenkiintoisin paljastus oli kuitenkin mahdollinen nelivetoinen Prius. Toistaiseksi Prius on aina ollut etuvetoinen, eikä Toyota ole tunnettu laajasta nelivetomallistosta. Olisiko Priuksesta tiedossa mahdollisesti jokin crossover-ratkaisu, johon neliveto yhdistettäisiin?

Koei Saga kertookin, että isompiin hybrideihin on tulossa ennen näkemättömiä konsepteja. Toyota epäilee yllättävänsä kaikki, kuinka vähän seuraavan sukupolven hybridit kuluttavat. Tarkkoja lukuja Saga ei suostunut paljastamaan.

Mercedes Benz julkaisi viime viikolla erittäin alhaiset 2,8 l/100 km kulutuslukemat uudelle S-sarjan hybridille. Toyotan pitää siis vetää todellinen temppu hatusta, jotta se pääsisi enää yllättämään. Toisaalta saksalaisten ilmoittamat kulutuslukemat ovat usein vain haavekuvia.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 14.7.2014