Tuulilasi

Suorituskykyiset R-autot yhä tärkeämpiä Volkswagenille - samaa potkua myös perusmalleihin


Volkswagenin suorituskykyisimpien autojen R-mallit ovat nousseet yhtiölle niin merkittäviksi, että jatkossa R-divisioona on mukana myös Volkswagenin perusmallien kehitystyössä alusta asti.
Kuvat Volkswagen

Volkswagen R -autoja on myyty jo 200 000 kappaletta. R:n johtaja Jost Capito kertoi Autocarille, että VW:n johtoporras on pyytänyt hänen tiimiltään yhä suurempaa panosta kaikkien uusien mallien kehitystyössä, koska he tietävät, miten suuri merkitys brändin kokonaismyynnille näillä eniten huomiota herättävillä R-autoilla on.

”R:stä on tullut todella suosittu, olemme myyneet pelkästään Golf R:ää jo lähes 100 000 kappaletta”, Capito sanoo.

R-autoja on tehty jo vuodesta 2003, kun R32-versio Mk4 Golfista syntyi. Capito ei silti usko, että R kannattaisi erottaa erilliseksi brändiksi kuten Seat teki Cupra-brändinsä kanssa.

”R tulee aina olemaan Volkswagen, sillä ne perustuvat aina meidän perusmalliemme vahvuuksille. Meidän tehtävämme on vain korostaa autoja niin suorituskyvyn kuin suunnittelunkin osalta.”

Volkswagen R:n insinöörit ovat jo olleet mukana suunnittelemassa yhtiön sähköautoperheen I.D.-malleja, että Volkswagenilla ymmärrettäisiin entistä paremmin suorituskykyisen sähköauton vaatimukset.

Julkaistu: 1.9.2018