Apu

Suomi on Euroopan paras maa eläköityä – Ruotsi ei mahtunut kymmenen parhaan joukkoon – rasitteena korkea rikollisuus

Suomi on Euroopan paras maa eläköityä – Ruotsi ei mahtunut kymmenen parhaan joukkoon – rasitteena korkea rikollisuus
Suomen vahvuuksia ovat korkea eliniänodote ja väestön ikärakenne. Kolmen parhaan joukkoon Blacktower Financial Management Groupin listauksessa pääsivät myös Espanja ja Slovenia.
Julkaistu: 8.6.2021

Euroopan maat on nyt pantu parhausjärjestykseen sen perusteella, mikä maa tarjoaa ihmiselle parhaimmat eläkevuodet. Suomi ylsi tutkimuksessa kärkisijalle ja jätti muut Pohjoismaat kirkkaasti taakseen.

Blacktower Financial Management Groupin tutkimuksessa verrattiin Euroopan maiden rikollisuuslukuja, asumiskustannuksia, kiinteistöjen hintoja sekä väestön ikäjakaumaa ja elinajanodotetta.

Blacktower Financial Management Group on vuonna 1986 perustettu kansainvälinen yritys, joka keskittyy neuvomaan taloudenhoidossa yksilöitä että kehitysasiakkaita.

Tutkimus keskittyi tutkimaan pysyvää asumista maassa ja sitä, mihin maahan kultaisia vuosia kannattaisi asettua viettämään.

Pelkkä vauraus ei riitä

Tutkimuksen mukaan vuonna 2021 Suomi on paras maa eläköityä. Kolmen parhaan joukkoon pääsivät myös Espanja ja Slovenia.

Vaikka Suomessa elinkustannukset ovat korkeammat kuin monessa muussa maassa, tulokseen vaikuttivat myös suomalaisten hyvä elinajanodote sekä väestön ikärakenne. Tutkimuksessa kun otettiin huomioon, että eläkeläisenä on mukavampi asustella maassa, jossa on muitakin vanhuksia seurana. Ja Suomessahan on.

Kymmenen parhaan eläköitymismaan joukkoon ponnistivat myös Alankomaat, Italia, Tanska, Portugali, Viro, Saksa ja Itävalta.

Sen sijaan esimerkiksi Norja ja Iso-Britannia saivat listauksessa melko keskinkertaisen sijoituksen.

Norjan sijoitusta pudottivat erittäin korkeat elinkustannukset. Isossa-Britanniassa puolestaan oli suhteellisen paljon rikollisuutta. Myös Ruotsin sijoituksen ratkaisi korkea rikollisuus, sillä muuten maan luvut näyttivät vertailussa hyvältä. Tutkimuksessa ilmeni, että Ruotsin rikollisuusluku oli lähes kaksinkertainen Suomeen verrattuna.

Kaikkein huonoimmin listauksessa pärjäsivät Valko-Venäjä, Albania ja Ukraina. Niitä yhdistivät rikollisuuden korkea määrä ja väestön ikäjakauma. Maissa yli 65-vuotiaita oli vain noin 15 prosenttia väestöstä.

Blacktowerin rankinglista

 1. Suomi
 2. Espanja
 3. Slovenia
 4. Hollanti
 5. Italia
 6. Tanska
 7. Portugal
 8. Viro
 9. Saksa
 10. Itävalta
 11. Sveitsi
 12. Islanti
 13. Kreikka
 14. Bulgaria
 15. Belgia
 16. Ruotsi
 17. Romania
 18. Kroatia
 19. Latvia
 20. Malta
 21. Tshekin tasavalta
 22. Norja
 23. Unkari
 24. Iso-Britannia
 25. Liettua
 26. Puola
 27. Slovakia
 28. Bosnia ja Hertsegovina
 29. Irlanti
 30. Ranska
 31. Luxemburg
 32. Serbia
 33. Montenegro
 34. Venäjä
 35. Ukraina
 36. Albania
 37. Valko-Venäjä

Kommentoi »