Tuulilasi

Suomessa suosittu Skoda Octavia RS nyt myös nelivetoisenaSuomessa suosittu Skoda Octavia RS nyt myös nelivetoisena

Skoda on tuonut Octavian malliston yläpäähän erityisen mielenkiintoisen lisävaihtoehdon, eli nelivetoisen diesel Octavia RS:n.
Teksti Max Lange
Kuvat Skoda

Nelivetoinen RS on varustettu aina DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla sekä kaksilitraisella dieselmoottorilla. Bensiinimoottoriseen 2.0 TSI-malliin ei ainakaan toistaiseksi nelivetoa tarjota.

Nelivetoisessa mallissa on sama 184-hevosvoimainen 2.0 TDI kuin tavallisessakin diesel-RS:ssä. Nelivedon turvin auton 0–100 km/h kiihdytysaika on 7,6 sekuntia, ja huippuja kertyy 228 km/h. Myös nelivetoon tarjotaan elektronista tasauspyörän lukkoa (XDS+), mikä avittaa urheilullista ajoa.

Nelivedon ja voimakkaan dieselin yhdistelmä tekee Octaviasta mielenkiintoisen paketin, sillä monella muulla merkillä ei juuri tässä luokassa vastaavaa mallia ole tarjolla. Octavia RS on jo tähänkin asti ollut yksi myydyimmistä Octavia-malleista Suomessa, joten nelivetoa menee varmasti myös kaupaksi.

Kokonaisuudessa nykymallin Octavian RS-malleja on myyty jo 58 000 kappaletta, mikä on hyvä saavutus suorituskykyiselle erikoismallille. Suomi on tämän lisäksi ollut erityisen hyvä RS:lle ja maahantuojan mukaan Suomessa nykykopan RS-Octavioita on liikkeella jo yli 2000.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 29.9.2015